Deze Muurdecoraties Zijn Om Bij Weg Te Dromen

muurdecoratie voor in de woonkamer

Wat kan het soms moeilijk zijn om iets leuks te vinden voor aan de muur. Ik weet er alles van aangezien ik bijna een jaar in dit appartement in Berlijn woon en we nog steeds niet veel muurdecoratie hebben. In fysieke winkels moet je maar net iets tegenkomen wat je mooi vindt. Het kan ook vermoeiend zijn om winkel in winkel uit te lopen. En dan met lege handen naar huis te gaan. Nee, mijn voorkeur gaat echt uit naar online shoppen. Vind je een webshop niet leuk? Gewoon wegklikken en de volgende webshop aanklikken. Mijn bron van inspiratie blijft Instagram. Ik heb 5 te gekke webshops gevonden met muurdecoraties waar vast iets tussen zit dat perfect past in jouw woonkamer.

Voor in de beige woonkamer

De beige interieurs vliegen je om de oren op social media. Het is zeker prachtig en ik snap dat mensen dit heel mooi vinden. Dit interieur brengt je tot rust, maar eerlijk gezegd hou ik meer van kleur. Als jij van de beige interieurs bent dan past deze soort muurdecoratie helemaal in jouw woonkamer (of een andere kamer natuurlijk). De Halona wallhangings worden in Nederland gemaakt van verschillende soorten schapen. De maker is de talentvolle Babette Leertouwer. Haar liefde voor het buitenleven heeft ze op de boerderij van haar oma ontwikkeld. Van haar oma heeft ze geleerd om zuinig met spullen om te gaan door bijvoorbeeld spullen te repareren i.p.v. weg te gooien. Nog steeds houdt ze van een basic leven met liefde voor dieren en planten. Ook niet geheel onbelangrijk om te melden is dat de schapen nog steeds vrolijk rondhuppelen.

Halona

Voor in de kleurrijke woonkamer

Oh, wat een explosie van kleuren! Hier wordt je toch blij van? Ook deze muurdecoratie wordt in Nederland gemaakt door Roeqiya Fris. Waar ze haar inspiratie vandaan haalt is niet moeilijk te raden. Door haar deels Egyptische afkomst, haar moeder komt uit Egypte; vader is Nederlands, kwam ze als kind al in Egypte en Andalusië. Later ging ze op vakantie naar Marokko. Zo is haar liefde ontstaan voor de Arabische natuur en cultuur. Wat in haar werk opvalt is dat er vaak vrouwen op schitteren in prachtige jurken. Hierover zei ze dit in een interview:

“Ik geloof dat wanneer vrouwen hun vrouwelijkheid omarmen en tonen (of wat wij als samenleving als vrouwelijke eigenschappen en gedragingen zien) zoals gevoeligheid, zachtheid, intuïtie en schoonheid, dat niet betekent dat ze zwak of zacht zijn.”

Eén ding is zeker: haar vrouwen komen totaal niet zwak of zacht over in haar creaties. Wil je meer Arabische/Marokkaanse invloeden in je interieur? Lees dan deze post over hoe je je interieur omtovert tot een Marokkaanse walhalla.

Etsy shop

Voor in de moderne woonkamer

Deze foto’s zijn toch te mooi? Wat een heerlijk vakantiegevoel geven deze foto’s mij. Maar tegelijkertijd heeft het ook een vintage uitstraling ondanks dat de foto’s echt van nu zijn. House of Spoils is gevestigd in Los Angels wat het vakantiegevoel verklaard. Behalve daar is er ook gefotografeerd in Italië, Hawaii, Sidney, Monaco en nog meer zonnige plekken.

House of Spoils

Voor in de eclectische woonkamer

Heb je een interieur waar verschillende stijlen bij elkaar komen? Dan passen deze muurdecoraties van Enkel Art Studio er goed bij. Ze hebben posters in allerlei verschillende kleuren: van beige tot knalroze. Kies je favoriete kleur en je woonkamer ziet er meteen fleurig uit! De dames van Enkel Art Studio Esther en Marijn hebben een speciale techniek ontwikkeld waardoor het henzelf niet lukt om twee dezelfde posters te maken. Hier komt geen massaproductie aan te pas! Hun inspiratie halen ze uit het dagelijks leven zoals tweedehands shopping, de natuur en goed eten koken. Mijn favoriete poster is de “Let’s go bananas”. Ooit komt ie in de slaapkamer te hangen.

Enkel Art Studio

Voor in de bohemian woonkamer

Een totaal andere stijl zijn de muurdecoraties van Amber de Vreng. Deze passen in een romantisch, warm, bohemian interieur. Ze maakt kaarten en prints waar de maan een prominente rol in speelt. Het materiaal dat ze gebruikt zijn stoffen en papier uit India en goudkleurige folie. In 2018 is Amber begonnen met het tekenen van persoonlijke portretten. Soms schildert ze in opdracht een maan erbij. En altijd met een gouden touch want dat is haar handelsmerk. Deze stijl vind ik ook erg mooi! Misschien niet voor in onze woonkamer, maar wie weet wel in de slaapkamer.

Amber de Vreng

Voor in de pastel woonkamer

Dan mijn laatste favoriete Instagram account voor muurdecoraties. En ook dit keer van Nederlandse bodem. Mijn voorkeur gaat blijkbaar uit naar Nederlands werk! De maker heet Desiré Broeke en haar inspiratie haalt ze uit vrolijke herinneringen. Want het leven zit vol wonderen, niet waar? Denk aan de zon, familie en moederschap. Ze gebruikt pastel tinten en ronde vormen waardoor haar werk goed past in een pastelachtig/bohemian interieur.

Wewonderwall

Dit waren mijn favoriete webshops voor muurdecoraties. Welke past het beste in jouw woonkamer?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.