Een bedrijf beginnen zonder geld is makkelijker dan je denkt

bedrijf beginnen zonder geld

Droom jij er ook van om een eigen bedrijf te beginnen? Maar heb je het idee dat je eerst een startkapitaal moet hebben voordat je kan starten? Voor een deel zou het zeker kunnen kloppen, tenzij je een online bedrijf gaat oprichten. Het enige wat je nodig hebt is een laptop of telefoon met internetverbinding en wat creativiteit en de wereld ligt aan je voeten. Wij laten jou zien hoe je zonder geld een succesvol bedrijf kunt beginnen.

Weet waar je blij van wordt

Voor de een zal het makkelijk zijn om te weten waar ze blij van wordt, maar voor een ander zal dat heel anders liggen. Als je geen idee hebt wat voor soort bedrijf je wilt gaan beginnen, stel je jezelf dan deze vragen:

  1. Wat vond ik leuk om te doen toen ik een kind was?
  2. Als ik al het geld en tijd in de wereld zou hebben, wat zou ik dan doen?
  3. Als ik van te voren weet dat ik niet ga falen, wat zou ik dan willen doen?

En als je het nog steeds niet weet dan kan je ook gewoon verschillende dingen gaan proberen. Zo kom je ook achter wat je wel en niet leuk vindt. Want het is net zo waardevol om te weten waar je niet blij van wordt. Ik dacht dat ik het leuk zou vinden om over interieur te bloggen. Maar al snel kwam ik achter dat het toch niet bij mij paste ook al vind ik het een interessant onderwerp. Wat meer bij mij past is beauty, fashion en ondernemen. Dus ik richt mijn doelgroep op vrouwelijke ondernemers die ook van beauty en fashion houden. Op deze manier heb ik toch een niche gecreëerd ook al was ik daar in eerste instantie vanaf gestapt. In deze post kan je er meer over lezen.

Affiliate Marketing

Je hebt je niche gevonden, nu nog een verdienmodel aan koppelen. Affiliate marketing is een goede optie als je een bedrijf wilt beginnen zonder geld. Je promoot producten van andere partijen waar je een kleine commissie voor krijgt. Het voordeel is, is dat je geen voorraad nodig hebt, geen opslagruimte, geen kosten aan verpakkingsmateriaal enz. Het enige wat je hoeft te doen is zorgen dat er steeds meer bezoekers naar jouw website komen en ja dat kost wel veel tijd. Maar zodra je dat hebt bereikt, zal je steeds meer commissie gaan verdienen.

Een YouTube kanaal beginnen

Heb je een hobby en wil je daarvan je beroep maken? Begin dan een YouTube kanaal. Je hobby is bijvoorbeeld nail art maken. Maak er filmpjes van en zet het op YouTube. Op deze manier maak je reclame voor jezelf. Mensen die geïnteresseerd zijn willen hun nagels laten doen door jou waardoor je steeds meer klanten gaat krijgen. Het filmen kan je in eerste instantie gewoon met je telefoon doen. Er bestaan ook gratis bewerkingsprogramma’s dus daar hoef je geen geld aan uit te geven. Wil je het professioneler aan pakken dan kan je altijd later nog overstappen naar een camera en betere editing programma’s. Om geld te kunnen verdienen aan je YouTube kanaal door middel van advertenties, moet je binnen een jaar 4000 uur views hebben en daarnaast minstens 1000 abonnees. Vanaf €70 krijg je uitbetaald. Overigens kan je ook affiliate links plaatsen in de omschrijving waardoor je gelijk geld kan verdienen.

Een online dienst aanbieden

Tijdens Corona is gebleken dat het goed te doen is om vanuit huis te werken. Ja, mits het een kantoorbaan is en er geen kleine kinderen rondlopen. Gelukkig is het verplicht thuiswerken nu voorbij. Maar misschien is er een vaardigheid in je huidige baan waar je heel goed in bent en die je als online dienst kan aanbieden. Bijvoorbeeld je kan heel goed omgaan met photoshop. Leer online aan andere mensen hoe ze ook deze vaardigheid onder de knie kunnen krijgen. Je hebt geen kantoor nodig, geen tafels, stoelen en laptops voor je cursisten. Dus ook dit idee is heel makkelijk als je een bedrijf wilt beginnen zonder eerst veel geld te investeren.

Dit waren de drie ideeën om een online bedrijf te beginnen zonder startkapitaal. Welk idee spreekt jou het meeste aan?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.