Deze zonnebrandcrème met UVA en UVB heb jij nodig

zonnebrandcrème met uva en uvb

Yes, de zon schijnt weer volop na een grijze regenachtige winter. Vitamine D kan zonder supplementen worden aangemaakt waar we zoveel behoefte aan hebben. Dus haal de zonnebrandcrème maar tevoorschijn. Je huid beschermen is zo belangrijk. Daar mag je best wel wat tijd aan besteden. Eén van de belangrijkste voorwaarden van een goede zonnebrandcrème is dat er bescherming in zit tegen UVA en UVB stralen. Wat het is en waarom je het nodig hebt leggen we uit.

Wanneer gebruik jij zonnebrandcrème?

Sommige mensen gebruiken alleen zonnebrandcrème in de zomer als ze naar het strand of zwembad gaan. Of sowieso alleen tijdens zonvakanties. Maar wist je dat je eigenlijk ook op bewolkte dagen je zou moeten insmeren met zonnebrandcreme met UVA en UVB bescherming? Want ook op bewolkte dagen schijnt nog steeds de zon, ook al heb je het gevoel van niet.

De stralen van de zon bevatten o.a. UVA stralen. UV staat voor ultraviolet en de A staat voor aging wat ouderdom betekent. En deze stralen zijn het hele jaar door aanwezig. Ja, ook tijdens een koude, bewolkte winterdag. Hoe dat komt? Omdat deze stralen dieper je huid in dringen. Ze gaan zelfs door glas en kleding heen. Yikes. De gevolgen van deze UVA stralen merk je pas op langer termijn door dat je huid bijvoorbeeld vroegtijdig begint te verouderen. Denk aan pigmentatie of rimpels. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen, maar daar kom je pas achteraf achter of jij tot de lucky fews hoort.

En als dat nog niet genoeg is…

Zijn er ook nog UVB stralen. De B staat voor burn baby burn. Met andere woorden BURN. Of te wel verbranden. Ok, volgens mij is het wel duidelijk. Deze stralen brengen schade aan op de korte termijn en dat voel je goed. Rond het middaguur zijn deze stralen het sterkst. Ga dus dan niet in de volle zon liggen bakken of zwemmen. De stralen worden weerkaatst op het water waardoor je nog sneller zal verbranden. Hetzelfde geldt voor de sneeuw. Door de weerkaatsing zal je dus ook tijdens het skiën sneller verbranden.

Ok en nu?

Je kan moeilijk voor de rest van je leven opgesloten in een hoekje zitten met je duim in je mond en de gordijnen dicht. Maar gelukkig is er nog SPF to the rescue! SPF staat voor Sun Protection Factor. Zoals de naam al zegt is het een beschermingsfactor die de huid beschermt tegen UVB stralen voordat zonverbranding toetreedt. Dit is per persoon verschillend want het hangt af van de stand van de zon, de hoeveelheid die je opsmeert en de frequentie dat je je insmeert.

Welke SPF voor wie?

SPF 15: voor als je makkelijk bruin wordt en niet snel verbrandt. Het biedt 93,3% bescherming.
SPF 20: als je beschermde huid snel verbrandt en langzaam bruin wordt.
SPF 30: wanneer je heel snel verbrandt en niet snel bruin wordt. Maar ook als je gaat skiën of zonnebaden. Biedt 96,6% bescherming.
SPF 50: ook als je heel snel verbrandt en daarbij nauwelijks bruin wordt. Bescherming is 98%.

Belangrijk: smeer je om de 2 uur in en gebruik een royale hoeveelheid voor optimale bescherming.

Welke zonnebrandcrème raad je aan?

Sowieso is het niet alleen belangrijk om te kijken of er in de zonnebrandcrème bescherming in zit tegen UVB stralen, maar ook tegen UVA stralen. Want dat is namelijk niet altijd het geval. Het merk Hello Sunday is een merk dat hier wel aan voldoet en de verpakking ziet er ook nog eens fantastisch uit.

The One That’s Got It All

Sun primer SPF 50 €25

The One For Your Hands

Hand cream SPF 30 €11

The Essential One

Body lotion SPF 50 €19

The One For Your Lips

Lip balm SPF 50 €8

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.