5 simpele manieren hoe je het beste je haren kan verzorgen

brunette lokken, hoe haren verzorgen

Zodra je merkt dat je gespleten haarpunten begint te krijgen, is dat een teken dat je haar liefde nodig heeft. Een kappersbeurt is het enige wat helpt om de gespleten punten weg te krijgen. Maar er zijn manieren om te zorgen dat je langer van je haren kan genieten zonder gespleten haarpunten. Hier komen 5 tips hoe je je haren op een liefdevolle manier kan verzorgen. Zonder dat je veel moeite voor hoeft te doen.

Ga voor een satijnen kussensloop

Het is zeker de moeite waard om naar een satijnen kussensloop te wisselen. Waar katoenen kussenslopen zorgen voor wrijving tijdens het slapen, hebben satijnen kussenslopen dat helemaal niet. Wrijving is niet goed voor je haar omdat je haar er van gaat breken. Ook onttrekt katoen vocht uit je haar. Het resultaat: je wordt wakker met droog, pluis haar. Satijnen kussenslopen daarentegen zijn van een veel gladder materiaal. Je glijdt met je haren erover heen waardoor er minder wrijving ontstaat. Daarbij absorberen ze minder vocht. En het staat ook nog eens heel chique.

Dump de traditionele haarelastiek

Heb je weleens als je je elastiek uit je haar haalt, dat er een pluk haar meekomt? Ja? Dan wordt het tijd om een satijnen scrunchie te proberen. De kans is kleiner dat je haar beschadigt raakt als je een satijnen scrunchie gebruikt. Het maakt niet uit als je gaat sporten of als je ’s avonds je make-up afhaalt. Een scrunchie komt altijd van pas.

Vergeet niet je dagelijkse collageen poeder

Behalve van buitenaf is het ook belangrijk om van binnenuit je lokken te verzorgen. Dat doe je door ten eerste veel water te drinken en gezond te eten. Ten tweede kan je gaan overwegen om collageen poeder te gaan gebruiken. Collageen zorgt voor de elasticiteit van je huid en houdt je haar sterk. Als je nog in jonge jaren bent dan maakt je lichaam dat zelf aan. Maar naarmate je ouder wordt (vanaf je 25ste al!) wordt dat helaas steeds minder. Help de natuur een handje door dagelijks wat collageen poeder aan een glas water of smoothie toe te voegen.

Verzorg je haren met een haarmasker

Zoals deze van Olaplex. Het is een hydraterend en herstellend haarmasker dat geschikt is voor alle haartypes. Gebruik het op schoon, handdoek droog haar aan vanaf de middenscheiding tot aan de puntjes. Laat het tien minuten intrekken. Het masker is vrij van siliconen, parabenen en sulfaat. Er zitteen alleen maar natuurlijke ingrediënten in die helpen jouw beschadigd haar te herstellen.

Je natte haren kammen ipv borstelen

Tot slot de laatste tip hoe je je haar het beste kan verzorgen. Wees voorzichtig als je je haren net hebt gewassen. Je kunt het beste je haren voorzichtig droog deppen en niet als een gek met een handdoek door je haren gaan. Nat haar is fragiel en je wilt niet het risico lopen om het te breken. Gebruik daarom ook liever een kam dan een borstel voor je natte haren. Deze van Tangle Teezer is uitermate geschikt. Ik gebruik zelf ook een Tangle Teezer waar ik zeer tevreden over ben.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.