Wat te doen tegen die vervelende wallen en donkere kringen

hoe kom je van je wallen af

Sinds dat ik zwanger ben en in het tweede trimester was aangekomen, is een nacht doorslapen zeldzaam geworden. Om 4 uur wakker worden is voor mij al uitslapen. Want het komt ook wel eens voor dat ik om 2 uur wakker word en gewoon niet meer in slaap kan vallen. Met als gevolg wallen van hier tot Tokio en een barstende hoofdpijn. Wat ik dan doe als ik opsta is meteen water drinken. Dit doe ik sowieso elke ochtend omdat ik gewoon dorst heb. Wallen onder de ogen zijn meestal het gevolg van een opgeblazen gevoel. Je lichaam klampt zich vast aan vocht om te overleven. Dus drink dat glas water! Bonuspunten voor als je warm water drinkt met citroensap. Lees verder wat je nog meer kunt doen om van je wallen af te komen.

Je wallen masseren

Circulatie is goed om het lymfestelsel op gang te krijgen. Doe dit door met je vingers het vocht in de binnenste ooghoeken voorzichtig naar je jukbeenderen te duwen. Tevens krijgt je huid ook een natuurlijke gloed. Win win!

Sla warm water over

Hoewel het ’s ochtends heerlijk is om onder een warme douche te staan, is het beter voor je gezicht als je afsluit met koud water. Als je de avond ervoor je make-up hebt verwijderd, wat je uiteraard hebt gedaan, is het niet nodig om je gezicht de volgende morgen te trakteren op een hete straal. Het koude water zorgt ervoor dat het lymfestelsel een kick krijgt en het overtollige vocht afdrijft. Als je nu nog niet wakker bent, dan ben je het nu zeker.

Als je meer tijd hebt

Voor de rustige ochtenden kan je meer tijd besteden aan het aanpakken van je puffy ogen. Gebruik bijvoorbeeld een cooling eye mask terwijl je naar een podcast luistert of in bad ligt. Het oogmasker hoeft maar 10-15 minuten in de vriezer en dan is hij klaar om te gebruiken. Wat je ook kan gebruiken is een jade roller. Combineer het met je favoriete serum zodat het product in de huid wordt opgenomen voor betere absorptie. Daarnaast is het altijd handig om oog pads in huis te hebben. In tegenstelling tot de cooling eye mask kan je ondertussen andere dingen doen zoals werken als je vanuit huis werkt.

Oma’s tips

En dan zijn er natuurlijk nog de life hacks uit oma’s tijd die altijd werken. Heb je geen jade roller, oog pads of een cooling eye mask? No worries. Met theelepels die uit de vriezer komen koel je je wallen. Je kan ook nadat je zwarte of groene thee hebt gezet de theezakjes in de vriezer afkoelen om ze vervolgens onder je ogen te leggen voor een cafeïne kick. De laatste life hack is komkommerschijfjes op je ogen leggen. Komkommers zijn hydraterend en verfrissend. Daarbij staat het ook nog eens chic als je een thuis een spa-dagje houdt compleet met een handdoek in je haren en je badjas aan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.