Waarom ik nu wel serieus voor affiliate marketing ga

affiliate marketing

Toen tijdens de lockdown (eerste? tweede?) van 2020 kwam ik in aanmerking met Jacko Meijaard. Hij is bekend van zijn affiliatie marketing cursus. Gemiddeld verdient hij minimaal €7500 per maand. Niet slecht, toch? Ik had daarvoor wel eens van affiliate marketing gehoord en ik vond het een mooie manier om op een passieve manier geld te verdienen. Voor degene die niet weten wat het inhoudt zal ik even snel uitleggen. Affiliate marketing houdt in dat als iemand op jouw gepersonaliseerde link klikt en een aankoop doet, jij dan een percentage van het aankoopbedrag krijgt. Als er dagelijks meerdere bezoekers op jouw link klikken, kan dat bedrag aardig oplopen. €7500 om maar een voorbeeld te geven. Op deze manier kan je op elk moment van de dag, waar dan ook ter wereld geld verdienen.

Dus in 2020 gaf ik mij op voor de cursus Affiliate Marketing Revolutie nadat ik weer over had gelezen. Vol goede moed begon ik eraan. Ik deed braaf alles volgens de cursus. En toen sloeg de verveling toe. Alhoewel ik interieur best interessant vind, vond ik het moeilijk om steeds over iets nieuws te schrijven binnen dat onderwerp. Dus algauw combineerde ik het met Berlijn, maar ook dat vond ik niet boeiend genoeg om er elke keer weer over te schrijven. Het was ook niet echt een goed moment om over Berlijn te bloggen omdat alles toen dicht was. En ik ben niet echt een type dat over de geschiedenis van een gebouw gaat schrijven. Daarnaast ben ik niet iemand die graag strikte regels opvolg. Ik ben eigenlijk ook totaal niet geschikt om voor een baas te werken. Ik ben liever zelf de baas die anderen vertel wat en hoe ze iets moeten doen :). Je raadt het al: ik stopte er mee. Tijdelijk.

Wat veranderingen in mijn leven

Nu zijn we bijna twee jaar verder en in de tussen tijd is er wat veranderd in mijn leven. Ten eerste ben ik zwanger geworden! De kleine meid wordt in juni geboren. Ik kijk er zó naar uit. Het was niet makkelijk gegaan om zwanger te worden wat er ook voor heeft gezorgd dat ik het bloggen op een laag pitje heb gezet. Ten tweede ga ik ook stoppen met het lesgeven op de Nederlandse school in Berlijn. Sinds 2009 werk ik in het onderwijs en het is mooi geweest. Het wordt tijd om iets anders te gaan doen.

Qua timing had ik niet beter kunnen plannen. De combinatie baby op komst en stoppen met je baan is een niet voor de hand liggende keuze. Toch ga ik niet verder met de Nederlandse school omdat ik er echt niet nog een jaar langer wil werken. Ik heb verschillende opties bedacht wat ik kan doen zodat ik op een andere manier geld kan verdienen. Affiliate marketing is zo’n manier. Waarom ik denk het nu wel vol te houden is omdat er nu urgentie is. Vanaf mei heb ik geen inkomsten meer. Het was al niet veel, maar dan is het €0. Daarnaast vind ik het bloggen op mijn manier veel leuker. Het voelt niet als huiswerk en dat was daarvoor wel. Ik voel niet meer de druk om perse over interieur en Berlijn te bloggen.

Tot slot ben ik me des te meer gaan beseffen hoe belangrijk het is om je droom te volgen. Soms denk je dat er genoeg tijd is of denk je ‘dat komt nog wel’. Maar wat als er in de wereld iets gebeurt waardoor je dromen stil komen te staan? Dat hebben we nu wel gezien met de Corona crisis en nu de oorlog in Oekraïne. Het is mijn droom om financieel onafhankelijk te zijn. Ik ga er voor zorgen dat dat ook gaat gebeuren. Gandalf uit The Lord of the Rings zei: het enige wat je hoeft te doen is beslissen wat je doet met je tijd die je is gegeven. Wat ga jij doen met jouw tijd?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.