Tover Je Interieur Stijl Om In Een Marokkaanse Walhalla

Marokkaanse stijl interieur

De eerste keer dat ik in Marokko was, was in 2009 samen met Daan. Dit was onze eerste vakantie samen en voor mij de eerste keer dat ik buiten Europa was voor een vakantie. Het kostte me een dag om van de cultuurschok bij te komen, maar daarna vond ik het heel fijn in Agadir. Toen al vond ik de Marokkaanse stijl fascinerend. Destijds had ik niet gedacht dat ik nu, 12 jaar later nog steeds deze stijl mooi vind. Door de vele webshops en winkels met Marokkaanse spullen, kun je wel zeggen dat er genoeg mensen zijn die aan hun interieur een Marokkaanse stijl willen toevoegen. Ik laat je wat inspirerende webshops/winkels zien waar je van gaat watertanden.

Een vloerkleed als pronkstuk

marokkaans stijl interieur

Ze zeggen dat je in je interieur een pronkstuk moet hebben. Nou heb ik dat niet want ik ben nog niets tegengekomen dat ik graag in mijn interieur wil hebben. Ok, niet helemaal waar want alles wat ik mooi vind is hartstikke duur of vind mijn man niet leuk. Wij hebben in de woonkamer nog geen vloerkleed liggen; wie weet wordt dit wel ons pronkstuk. Maar als jij ook nog geen eye-catcher hebt is een Marokkaans vloerkleed een goede optie. Wij hebben een klein vloerkleed uit de omgeving van Agadir in de hal liggen. Er zit trouwens een grappig verhaal achter dit kleed.

Even een verhaal tussendoor

We waren in een afgelegen bergdorpje waar wij de enige toeristen waren. Daan wilde graag een vloerkleed en we kwamen een man tegen die vloerkleden verkocht. We werden van harte verwelkomd met thee in een kamer van zijn winkel of huis. Ik weet het niet meer. Dit vloerkleed vonden we allebei mooi, dus nu kwam het aan op betaling. Omdat we toen allebei net klaar waren met studeren, hadden we een beperkt budget wat we uit konden geven. En eerlijk gezegd had ik toen ook geen flauw benul wat de waarde is van zo’n handgemaakt kleed. Bovendien hadden we weinig geld bij ons waardoor we niet aan de vraagprijs konden voldoen. Na heel lang heen en weer onderhandelen kwamen we niet tot een overeenkomst. Ik wilde al weggaan; dan maar geen kleed. Opeens wees de man naar Daan zijn horloge. Of hij zijn horloge wilde afstaan. We hadden allebei zoiets van “huh?” Daan wilde dat niet omdat hij er emotioneel aangehecht was. Toen wees de man naar Daan z’n zonnebril…

Maar dit was geen enkel probleem want Daan had de zonnebril gevonden op straat met toen nog Koninginnedag. Nu ik er aan terugdenk schaam ik me wel dat we gewoon een gratis Marokkaans vloerkleed hebben in ruil voor een gevonden zonnebril. Toch blijf ik het een grappig verhaal vinden! Ok, en nu door met de kern.

The Souks

De eigenaar Sandra haalt alles zelf uit Marokko waardoor ze de kleine ondernemer ondersteunt. Ze verkoopt waanzinnig mooie berber tapijten. De Beni Mguild tapijten zijn bij mij favoriet. Ze verkoopt ook vintage kussens. Hier moet je echt een kijkje gaan nemen. Ze zijn zo mooi! The Souks.

Couleur Locale

Deze webshop verkoopt de prachtigste items uit verschillende culturen. Van Mauritanië tot aan het Andes gebergte; overal halen ze pareltjes vandaan. Elk object heeft een verhaal en is uniek. Daarom zijn de prijzen wat aan de hoge kant, maar daardoor wel fair trade. Ook hier verkopen ze tapijten uit Marokko. Tip: in plaats van een tapijt op de grond te leggen, kan je ze ook aan de muur ophangen. Couleur Locale.

Pure & Original

Haal de Marokkaanse stijl in je interieur door de muren in een warme kleur te verven zoals terracotta, okergeel, oud roze. Gebruik hiervoor Marrakech Walls van Pure & Original. Zoals ze zelf zeggen creëer je hiermee een Tadelakt look. Dit is de Marokkaanse manier van stuken. Wel heel prijzig, maar het resultaat is adembenemend. Een goedkoper alternatief is kalkverf van Pure & Original. Het eindresultaat is een mat en wolkerig effect. Ook prachtig!

Zellige

Heb je ook wel eens dat je iets ziet waar je gelijk verliefd op bent? Dat heb ik dus bij deze Zellige tegels. De tegels worden met de hand gemaakt met klei uit de Fez-regio in Marokko. Neem alsjeblieft een kijkje op de website want de hoeveelheid aan verschillende kleuren is overweldigend. Ik ben vooral fan van de pastelkleurige tegels. Als ik ooit een kasteel in Frankrijk heb, dan komen deze tegels sowieso ergens aan de muur. Zellige.

Petit Maroc

Heb je ooit zo’n schattige Berbermand gezien? Oorspronkelijk zijn ze bedoeld om rond Arabisch brood in te bewaren. Maar wat krentenbollen passen er ook wel in. Hoe dan ook, het is zeker een eye-catcher in de keuken! Petit Maroc.

Noa May

Nog zo’n fijne webshop waar je van begint te watertanden. Niet alleen vind je hier spullen uit Marokko, maar ook uit Indonesië, Hongarije en Egypte. Ze hebben een uitgebreide collectie waar je vast zult slagen. Daarnaast hebben ze een showroom in Barendrecht waar je al het prach en praal kunt bewonderen. Noa May.

El Ramla Hamra

Deze geweldige winkel aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam verkoopt unieke (vintage) Marokkaanse woonproducten. Dan moet je denken aan vloerkleden, kussens, poefen, dekens, spreien, schalen en manden. Maar ook online valt er genoeg moois te shoppen. El Ramla Hamra.

Ik hoop dat je genoeg ideeën hebt opgedaan om de Marokkaanse stijl in je interieur te verwerken. Als dit een leuke post vond, dan vind je dit misschien ook wel leuk om te lezen over natuurlijke materialen in je interieur.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.