Dit Zijn De Leukste Winkels In Berlijn Prenzlauer Berg

leukste winkels in berlijn

Natuurlijk kan je naar de bekende winkelstraten en winkelcentra gaan in Berlijn zoals de KaDeWe en Alexa. Maar zeg nou zelf, de meeste winkels die hier gevestigd zijn kan je ook gewoon in Nederland vinden. Toegegeven, ik zelf ga naar elke Zara en Zara Home in het buitenland, maar dat is eigenlijk de enige keten waar ik echt naar toe wil. De meeste toeristen blijven in Mitte terwijl er mooiere plekken zijn in Berlijn. Daar zijn weliswaar de meeste toeristische activiteiten te doen, maar Berlijn is meer dan dat. Ik laat je zien welke winkels de moeite waard zijn in Berlijn Prenzlauer Berg. Over Prenzlauer Berg ga ik waarschijnlijk nog heel vaak over hebben. Hou mijn blog in de gaten als je meer tips wil over dit prachtige stadsdeel.

Eerst over Prenzlauer Berg

Voordat we verder gaan wil ik eerst wat vertellen over Prenzlauer Berg, want waarom ook niet? Prenzlauer Berg (PB) ligt in het district Pankow. Er zijn 12 districten in Berlijn waarvan Pankow er dus één van is. PB ligt ten noorden van Berlin-Mitte. Het is daarom een populaire stadsdeel om te wonen omdat het centraal gelegen ligt, maar toch niet heel toeristisch is. PB behoorde tot het oostelijk deel van Berlijn tijdens de koude oorlog. Dit deel was in de handen van de Sovjets. Als je hier rondloopt zul je merken dat er een aantal Russische restaurants zijn waar je overigens heel lekker kan eten. Ik zal hier ook een blog over schrijven.

Wild Heart Free Soul

Hou je van printjes of van een eclectisch interieur? Dan ben je bij Wild Heart Free Soul aan het juiste adres. Je kijkt je ogen uit aan alle prachtige printjes. De kussenhoezen zijn gemaakt van vintage kelim tapijten uit de jaren ’50 en ’60. Al dit moois wordt door eigenaresse Beyza in Turkije met liefde geselecteerd. Kelims is plat geweven textiel die worden gebruikt als vloerkleed, bedsprei, wandtapijt of kussen. Achter elk Kelim zit een verhaal over het nomadisch leven, liefde en verlangen. Beyza heeft ook een locatie in Kreuzberg. Tip voor de mensen die in Berlijn (gaan) wonen: als je op haar nieuwsbrief abonneert, dan laat ze je weten wanneer de locatie in Kreuzberg open is. Die is namelijk 1X per maand geopend.

Wild Heart Free Soul
Sredzkistrasse 44
10435 Berlin-Prenzlauer Berg

Strandbad Kollwitzplatz

Het is misschien raar om naar een badkleding winkel te gaan in een stad die ver van het strand af ligt, maar een kijkje in deze winkel is absoluut de moeite waard. Ten eerste is de winkel prachtig van binnen met hele hoge plafonds en ten tweede is de winkel heerlijk kleurrijk. Je wordt gelijk vrolijk van al die kleuren. Misschien heb je geen badpak nodig, maar ze hebben ook kamerjassen, zeepjes en andere leuke spullen om cadeau te geven. Zo heb ik hier zeepjes gekocht in de vorm van de tv-toren.

Strandbad Kollwitzplatz
Wörther Strasse 12
10435 Berlin-Prenzlauer Berg

Ofelia

winkels berlijn Prenzlauer berg

Als je bij Wild Heart Free Soul bent geweest, dan kun je gelijk naar Ofelia want die winkels liggen pal naast elkaar. Het is geen goedkope winkel want deze merken worden er o.a. verkocht: See by Chloe, JBrand en Ganni. Maar gewoon kijken kan toch ook? Wie weet scoor je wel wat in de sale.

Ofelia Berlin
Sredzskistrasse 42
10435 Berlin-Prenzlauer Berg

Dit waren tot nu toe mijn favoriete winkels in Berlijn-Prenzlauer Berg. Er zullen ongetwijfeld meer blogs volgen met winkels in Berlijn want van shoppen krijg ik geen genoeg.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.