Deze Kamerplanten Zorgen Voor Een Koele Kamer

kamerplanten die voor koelte zorgen

De afgelopen weken was het weer heerlijk warm met hoge temperaturen. Dat betekent dus een warm huis en een warme slaapkamer. Persoonlijk vind ik slapen in een warme slaapkamer super vervelend. Daarom heb ik een artikel geschreven over hoe je er voor kan zorgen je slaapkamer zo koel mogelijk te maken. Een van de tips is om een airco te kopen. Hier heb je zeker ook aan gedacht zonder dit artikel te lezen, maar weet je dat er ook kamerplanten zijn die voor koelte zorgen? Een natuurlijke airco dus! Als je nog geen reden had om een plant te kopen (moet er überhaupt een reden zijn om planten te kopen?), dan heb je er vanaf nu één!

Waarom kamerplanten voor een koele kamer zorgen

Zoals je misschien wel weet houden planten de temperatuur laag. Dit is heel goed voor het tegengaan van klimaatverandering. Ten eerste houden hun bladeren het licht tegen waardoor de temperatuur daalt. Ten tweede gaan planten zweten bij hoge temperaturen. Ze verdampen het overtollig water via hun bladeren zodat ze kunnen afkoelen. En ze nemen daarbij ook gelijk hun omgeving mee. Dit is zo slim bedacht door de natuur. Alleen jammer dat er steeds meer bomen en planten verdwijnen. Daarom ben ik ook voorstander van om de onderhoudsvrije tuinen af te schaffen. Maar laten we teruggaan naar welke kamerplanten voor de koelte zorgen.

1. Ficus Benjamina

Dit is eigenlijk geen plant, maar een boom. Overigens één van de weinige bomen die in het binnen goed doet. Hij houdt van de zon dus dat is een goed teken als je een zonnige woonkamer hebt. Let wel op dat hij genoeg water krijgt tijdens de hete zomermaanden. Koop hier de Ficus Benjamina.

2. Ficus Elastica (ook wel de rubberplant genoemd)

Kijk hoe groot deze plant is en hoeveel bladeren er aan zitten! Dat kan maar één ding betekenen: lekker veel zweten. Wij koelen ons lijf ook immers door te zweten. En dat doen planten ook. Geef de rubberplant beetje bij beetje water zodat de grond vochtig blijft. Hier koop je de Ficus Elastica.

3. Aglaonema

Wat een prachtig exemplaar is deze plant. Maar wacht even want deze plant ziet er niet alleen geweldig uit, hij zorgt ook voor dat de kamer afkoelt tijdens de hete zomermaanden. En dat is nog niet alles want de plant heeft ook weinig zonlicht en weinig water nodig. Klinkt dit hemels of niet? Ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Er zijn ook nog eens allerlei varianten dus er zit vast een plant tussen die je mooi vindt. Koop de Aglaonema hier.

4. Palm

Heerlijk toch zo’n palm in huis? Als je er een aantal naast elkaar zet heb je een mini jungle in huis. Op deze manier heb je ook gelijk een vakantiegevoel. Palmen zijn een kei in het opnemen van CO2 en het uitstoten van zuurstof. En ook hier geldt: hoe groter het blad, des te meer zuurstof de palm produceert. Benevel de bladeren 1X per week. Hier koop je een mooie palm.

5. De vrouwentong

Ook wel bekend als de Sansevieria, je weet wel van het carnavalsliedje. Ik vond het vroeger altijd een duffe uitstraling hebben, maar inmiddels is mijn smaak veranderd en vind ik het een leuke plant. Voor tijden van schaarste slaat de plant water op in haar bladeren. Als de temperatuur hard stijgt, zoals vandaag het geval is, laat ze het water verdampen om opwarming te voorkomen. Hoe handig is deze natuurlijke airco! De vrouwentong kan goed tegen licht dus zet hem maar lekker voor het raam. Koop hier de vrouwentong.

Wist jij dat kamerplanten voor koelte kunnen zorgen?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.