Deze Planten Voor In De Badkamer Zijn Het Meest Geschikt

planten voor in de badkamer

Wonen in een nieuwbouwappartement is aan de ene kant heel fijn want alles is in een goede staat. We zijn ook nog eens de eerste bewoners van dit appartement dus alles is hagelnieuw zonder beschadigingen. Dat is nu ondertussen anders door de verhuizing, maar ja dat gebeurt nu eenmaal. Aan de andere kant is de keuze voor materialen heel neutraal. Het is niet verkeerd, alleen moet je wel meer moeite doen om sfeer te brengen. Zoals de badkamer. Ik ben heel blij met onze badkamer want er komt natuurlijk licht in wat ik een pluspunt vind. Er missen nog wel een paar dingen zoals een badmat en een plant. Ik heb nog nooit planten in een badkamer gehad, dus ik ben op onderzoek gegaan welke planten het meest geschikt zijn voor in de badkamer.

Dit is onze badkamer

planten voor in de badkamer

Zoals je ziet is de badkamer niet heel groot, maar het volstaat tot nu toe. Het heeft een douche en een bad en dat is voor mij een upgrade. De badkamer in ons vorig appartement had alleen een bad en dat was erg onhandig als ik mijn haren moest wassen. Waar ik ook blij mee ben is de brede spiegel. We kunnen allebei voor de spiegel staan zonder dat we elkaar in de weg staan. Een eventuele plant kan op het randje komen te staan voor de spiegel. Bij het raam is niet handig want dat randje wordt altijd erg nat. Of anders op het krukje naast het bad (dat van mijn oma is geweest) is ook een goede optie. Laten we nu gaan kijken welke planten het meest geschikt zijn voor in de badkamer. Ik kan je alvast verklappen dat tropische planten het goed doen in badkamers!

1. Orchidee

Op nummer 1 moet ik wel de orchidee zetten want dit is mijn ultieme favoriete plant. Ik heb zo’n tien jaar verschillende soorten orchideeën gehad. Ik heb absoluut geen groene vingers, maar op de een of andere manier hebben ze het bij mij lang volgehouden. Nu ik weet dat deze planten het goed doen in de badkamer maakt de keuze voor mij makkelijk om voor een orchidee te gaan.

2. Monstera

Deze plant is op dit moment zo populair! Misschien heb je er al een in je woonkamer. Nu kan je ook een monstera in de badkamer zetten. De grond moet continu vochtig zijn, maar ook weer niet te nat. En pas op met kleine kinderen en huisdieren want de plant is giftig.

3. Begonia

Deze plant vind ik ook erg prachtig door de bijzondere gestippelde bladeren. Er zijn verschillende variaties van deze plant, dus de kans is aanwezig dat er een variatie tussen zit die je bevalt. De begonia op de foto heeft geen bloemen. Deze noemen we een bladbegonia. Er zijn ook begonia’s met bloemen. De begonia heeft veel licht nodig, maar moet niet in de volle zon staan. Deze plant vergt wel wat onderhoud want hij heeft 1X per week mest nodig. Verder moet je de plant 2X per week water geven via een schoteltje onder de pot. Omdat de bladeren groot worden, is het zinvol om de plant op tijd te verpotten.

4. Pannenkoekplant

Ook deze plant is op dit moment mega populair. Wie weet heb je hem al in huis. Bij deze plant geldt ook dat het belangrijk is dat de grond vochtig blijft. Wekelijks water geven is dan ook essentieel. Als de grond na een week nog steeds te nat is, geef dan minder water want daar kan de plant niet tegen.

5. Varen

Als ik aan een varen denk, dan denk ik aan de jungle. Zet een aantal varens bij elkaar en je badkamer is omgetoverd tot een weelderige ruimte. In de jungle is het vochtig dus laat de grond niet uitdrogen! Wist je dat varens ook geschikt zijn tegen klachten zoals hoofdpijn en een droge huid? Het zijn dus hele nuttige planten!

6. ZZ plant

Heb je niet zulke groene vingers? Dan is de ZZ (Zamioculcas Zamiifolia) plant uitermate geschikt voor jou. Hij slaat namelijk het water op in zijn wortels waardoor hij niet zo vaak water hoeft. Dit klinkt mij als muziek in de oren! Oorspronkelijk komt deze plant voor in het oosten van Afrika zoals in Zanzibar, Zimbabwe, Kenia en Tanzania. Maar in Nederland groeit deze plant ook goed. Let dus op dat de grond niet te nat wordt en dat hij in een stevige pot staat. De wortels groeien in de breedte en zijn erg sterk. Een niet zo stevige pot kan hierdoor gaan breken. Het is belangrijk om de plant op tijd te verpotten, mits je wilt dat de plant groter wordt. Wil je de plant klein houden, hoef je niet te verpotten.

Heb jij al een plant in de badkamer?

Welke plant heeft jouw voorkeur? Ik ga nog steeds voor de orchidee, hoewel ik de begonia ook heel mooi vind. Toch ga ik niet voor deze plant omdat het onderhoud mij wel afschrikt. Ik ken mijzelf. Eén keer in de week een plant bemesten is niets voor mij. Ik ga dit sowieso vergeten en voor je het weet is de plant dood. Met de orchidee heb ik goede ervaringen. Ondanks mijn niet groene vingers hebben ze het lang volgehouden bij mij. Dus ik heb alle vertrouwen dat ze het nu ook lang gaan volhouden. Heb jij al een plant in de badkamer? Hieronder zijn enkele suggesties die je wellicht bevalt. De links zijn affiliate links. Dat betekent als jij via mijn link iets koopt, ontvang ik een kleine vergoeding. Jij blij, ik blij!

 

Mijn favorieten

planten voor in de badkamer
Gele orchidee
[su_button url=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1132768&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Forchidee-phalaenopsis-4-tak-geel%2F9200000133047677%2F&name=Orchidee” target=”blank” style=”flat” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”5″ radius=”0″]SHOP HIER[/su_button]
planten voor in de badkamer
Begonia
[su_button url=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1132768&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fbegonia-masoniana-rock%2F9300000024795167%2F&name=Begonia%20Masoniana%20Rock” target=”blank” style=”flat” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”5″ radius=”0″]SHOP HIER[/su_button]
planten voor in de badkamer
Pannenkoekplant
[su_button url=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1132768&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fpannenkoekenplant-pilea-peperomioides-2-stuks%2F9200000103352290%2F&name=Pannenkoekenplant%20Pilea%20Peperomioides%20-%202%20stuks” target=”blank” style=”flat” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”5″ radius=”0″]SHOP HIER[/su_button]
Garten Glück
[su_button url=”https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=1132768&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fp%2Fplantengroei-boost-plantenbemesting-van-garten-gluck-i-organisch-plantenvoedsel-voor-kamerplanten-tuinplanten-250ml-i-besproeiing-i-alternatief-voor-mest-plantenvoeding%2F9200000103592906%2F&name=Plantengroei%20boost%20-%20Plantenbemesting%20van%20GART…” target=”blank” style=”flat” background=”#000000″ color=”#ffffff” size=”5″ radius=”0″]SHOP HIER[/su_button]

 Bron: Elle

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.