Een krans van droogbloemen maken is heel makkelijk

krans droogbloemen maken

Sinds een paar weken ben ik in een stemming om meer decoraties zelf te maken. Op Pinterest, Instagram en Youtube zie ik veel leuke DIY projecten waardoor ik geïnspireerd raak om de handen uit de mouwen te steken. Nu de winkels dicht zijn en ik de lockdown echt beu begin te worden, heb ik de behoefte om zelf dingen te maken. Zodat ik de tijd anders besteed. Hebben jullie dit ook? Op Amazon en Dille & Kamille heb ik een aantal producten gekocht voor mijn DIY ontdekking. Als eerste heb ik een krans van droogbloemen gemaakt. Het was heel leuk en makkelijk om te doen. Lees verder hoe jij een krans van droogbloemen kan maken.

Wat heb je nodig?
krans droogbloemen maken
  1. Als eerste droogbloemen. Je kan er voor kiezen om zelf bloemen te drogen of je kan ze ook kant en klaar bestellen. Zelf drogen kost niet veel tijd. Je koopt bloemen die je leuk vindt en dan hang je ze ondersteboven in een donkere ruimte. Na een dag zijn ze al aardig droog geworden, maar je kan er ook voor kiezen om ze een extra dagje te laten drogen. Als er takken of bloemen tussen zitten die je niet wilt gebruiken, haal ze alvast tussenuit. Want als ze eenmaal gedroogd zijn, gaat het wat lastiger om ze te verwijderen. Wil je liever kant en klare droogbloemen dan kan je ze hier bestellen.

2. Een decoratiehanger om de droogbloemen aan te bevestigen. Ik heb de mijne bij Dille & Kamille gekocht. De maat is 40 cm doorsnede en dat vind ik een perfecte maat voor als je de krans aan de voordeur wilt hangen.

3. Daarnaast heb je nog bevestigingsmateriaal nodig. Ik heb gekozen voor touw en ijzerdraad voor bloemschikken. Het ijzerdraad is geschikt voor wat zwaardere takken. Met het touw kun je groepjes bloemen aan elkaar vastmaken.

Het maken van je krans kan beginnen!
krans droogbloemen maken
krans droogbloemen maken

En dan kan het leuke werk beginnen. Ik heb eerst de bloemen los gelegd zodat ik kon zien hoe ik het wilde hebben. Dan is het een kwestie van vastmaken. Zorg er wel voor dat het bevestigingsmateriaal niet zichtbaar is. Eigenlijk wil ik de krans aan de voordeur vastmaken, maar helaas hebben we geen houten voordeur. Ik zat er aan te denken om aan de binnenkant van de deur een zuignap te bevestigen en dan met een stuk touw via de bovenkant van de deur aan de krans vast te maken. Voor nu hangt het aan de kast die ik graag wil verven zodat ie beter uitkomt op de vloer. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de krans want er kunnen meer bloemen bij vind ik. Op Amazon heb ik extra droogbloemen besteld. Helaas bezorgt Bol.com niet in Duitsland dus moet ik wel bij Amazon bestellen.

Wil je ook een krans van droogbloemen maken, maar je hebt geen zin om alles los te bestellen? Je kan ook een DIY pakket bestellen. Je hebt alles gelijk in huis zodat je gelijk kunt beginnen met het maken van je krans.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.