Een kantoor thuis inrichten: laat je inspireren

thuis kantoor inrichten

Toen we naar Berlijn verhuisden, wilde ik heel graag een eigen werkplek hebben. Ik ben snel afgeleid en daarom werk ik het liefst in een stille omgeving zonder al te veel poespas. Ik wil het gevoel hebben dat ik naar kantoor ga, ook al werk ik gewoon thuis. Dus toen we dit appartement tegen kwamen met twee verdiepingen, was ik meteen om. Ik zag het al helemaal voor me. Boven lekker rustig werken aan mijn blog en als ik er genoeg van had dan kan ik beneden even bijkomen op de bank. Op dit moment stelt het kantoor niet veel voor. Daarom laat ik je, en ook voor mezelf, wat foto’s zien hoe je op een leuke manier een kantoor thuis kan inrichten.

Mijn thuiskantoor
thuis kantoor inrichten

Als eerste wil ik mijn eigen kantoor laten zien. Zoals ik al zei stelt het niet veel voor. We hebben een grote slaapkamer dus er was ook genoeg ruimte voor een kantoor. Het bureau is eigenlijk meer een side table om mooie spullen op te zetten. Toen we in Breda woonden hadden we deze tafel bij een antiekwinkel gekocht. Hij stond toen in de woonkamer. In Essen gebruikte ik de tafel als make-up tafel en nu dus is het een bureau. De bureaustoel, het houten kastje en de lamp komen van de Ikea. Rechts staan spullen op de grond die nodig in een kast moeten staan, maar ik heb nog steeds geen geschikte kast gevonden waar ook de printer inpast. Voorlopig laat ik het kantoor even zo want we zijn van plan om van slaapkamer te ruilen.

Welk bureau vind jij het leukst?

Ja het is echt waar, we werken nu al bijna een jaar thuis. Tenminste, als je een kantoorbaan hebt. Het ziet er naar uit dat de meeste mensen als alles voorbij is, 2 à 3 dagen thuis blijven werken. Misschien heb je tot nu toe niet veel aandacht besteed aan je thuiswerkplek. Dan is nu het moment om echt een kantoor thuis in te richten. Dat begint bij het kiezen van een bureau. Bedenk van te voren wat je allemaal op je bureau wilt hebben staan. Is het alleen een laptop of heb je meerdere schermen? Hoeveel uur per dag zit je achter je bureau? Heb je een kast voor spullen als boeken, kantoorbenodigdheden, printer? Meet hoeveel ruimte je hebt voor je bureau en eventueel extra opbergruimte. Welk bureau is het meest geschikt voor jou?

Romantische/mediterraanse stijl

Deze foto van @carlaypage is eigenlijk heel basic in de basis. Zowel de muren als de vloer hebben een witte tint. Maar er is sfeer gebracht door de vintage/antieke meubels. Gordijnen zijn ook een goede sfeermaker om je thuiskantoor in te richten. Voor de bureaulamp is er niet gekozen voor een traditionele, maar een mooie tafellamp van hout. Een plant in een stenen kruik en een schilderij aan de muur geven het kantoor een romantisch/mediterraans look.

Doe alsof je in Frankrijk werkt

Ik had eerder een blog geschreven over hoe je een Frans landelijk interieur kan creëren. Als je ervan houdt, kan je je kantoor ook in deze stijl inrichten! Aangezien we toch nog niet kunnen reizen, kun je net doen alsof je in Frankrijk werkt. Kies voor een barokbehang, een antiek bureau met bijpassende stoel en een vloerkleed en je hebt de basis voor een Frans landelijk kantoor. Wie weet kan je zo nog beter werken.

Je kantoor inrichten met planken

Dit thuiskantoor vind ik echt geweldig! Het bureau, de stoel in combinatie met de planken is heel inspirerend. Het bureau is best wel breed, dus je moet wel de ruimte daarvoor hebben. Je kan er veel spullen op kwijt wat een voordeel is, maar het kan ook gauw rommelig worden. De planken zijn in dezelfde kleur geschilderd als de muur. Dat zorgt voor een rustig geheel. Door middel van boeken, foto’s, posters en andere voorwerpen kun je een soort van gallery wall maken.

Een hele kamer omtoveren tot kantoor
 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Bij Bonnie?(voorheen Boncolor) (@bijbonnie)

Wat een luxe is het als je een kamer om kunt toveren tot kantoor! Dit kantoor heeft meer een boho sfeer wat ik eigenlijk ook heel leuk vind. Helaas heeft Daan helemaal niets met deze stijl, dus hier komen geen rieten meubels of meubels met webbing. Maar wie weet kan ik hem ooit nog ompraten. Om deze stijl te maken ga je op zoek naar rotan meubels, een Marokkaans kleedje en wat gezellige planten. Een verrassende twist is het stippenbehang. Dit maakt het geheel wat speels en doorbreekt de bohemian sfeer.

Voor als je totaal iets anders wilt

Dit bureau! Wat geweldig! Ik zou zelf niet zo snel voor kiezen, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet mooi vind. Dit is van het merk IKON KØBENHAVN en kost omgerekend zo’n €2400. Dat is best wel aan de prijzige kant. Nou weet ik dat je ook makkelijk zo’n tafel zelf kan maken. Wie weet ga ik me er ooit aan wagen.

Kijk dit TikTok-filmpje hoe je zelf een tegeltafel kan maken
@diybabygirl

I diiiid it✨ ##tiletable ##danishpastel ##diyhomedecor ##fyp ##foryoupage ##viral ##blowthisup ##dontletthisflop ##gustafwestman ##diyhome ##pastelaesthetic

♬ doja x calabria – bryce

Welk kantoor is jouw favoriet? Hoe ga je thuis je kantoor inrichten? Shop hier mijn favoriete items je nodig hebt voor je kantoor make-over.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.