Met Deze Tips Slaap Jij Heerlijk In Een Koele Slaapkamer

tips voor een koele slaapkamer

We hebben er even op moeten wachten, maar jongens wat is het heerlijk weer! Vandaag is het zelfs de eerste officiële tropische dag. Dat is als het dertig graden of hoger is. Hoeveel van deze tropische dagen zullen er volgen denk je? Het nadeel van zulk heet weer is dat het ’s avonds nog steeds benauwd is. Dan lig je in een snikhete slaapkamer. Probeer nu maar eens te slapen! Ik geef je tips zodat je weet hoe je je slaapkamer koel houdt.

1. Houd ramen en gordijnen dicht

Op de heetste momenten kun je het beste alles dicht houden en ook de gordijnen sluiten. Want je wil de zon zolang mogelijk buiten houden. ’s Ochtends en ’s avonds is het tijd om je slaapkamer door te luchten. Zet alle ramen en deuren open. Hallo koele lucht!

2. Een natte handdoek doet wonderen

Is het nog te warm dan kun je een koude, natte handdoek voor het raam hangen. Dit werkt als een soort ventilator. De handdoek moet niet meer druipen want anders word je gek van het tikkende geluid als je gaat slapen.

3. Even niet je telefoon opladen in je slaapkamer

Apparaten die in het stopcontact zitten, stralen energie en dus warmte uit. En dat wil je juist niet in je slaapkamer hebben. Laat je telefoon, laptop en overige apparaten op in een andere kamer.

4. Maak gebruik van een natuurlijke airco

In plaats van een airco te kopen kun je ook de natuur inzetten om de warmte aan te pakken. Dat kan namelijk met behulp van planten! Er verdwijnt steeds meer natuur waardoor het warmer wordt op aarde. Zie je eigen slaapkamer als de natuur die je moet redden. Lees hier welke planten je nodig hebt om je hoofd koel te houden.

5. De airco to the rescue

Wil je met één druk op een knop de temperatuur een aantal graden laten zakken? Dan is de airco voor jou een uitkomst. Verdiep je van te voren in het aanbod want de keuze is overweldigend. Ben er van bewust dat het gebruik van een airco prijzig is. Let daarom op hoeveel kWh hij verbruikt.

Zo is de mobiele airco het duurst in gebruik. Daarnaast heeft hij een afvoerslang die door een raam of deur naar buiten moet. Zo komt er dus alsnog warme lucht binnen. Op tropische dagen koelen mobiele airco’s minder goed dan vaste airco’s. Je hebt een mobiele airco voor zo’n €200.

De vaste airco is goedkoper in gebruik (want warme lucht gaat niet naar binnen), maar duur in aanschaf. Je moet dan denken aan meer dan €1000. Let ook op of je een vaste airco wil aanschaffen voor één (single split) of meerdere kamers (multi split). Wat een keuzes allemaal!

6. De ventilator: goedkoop in aanschaf en in gebruik

hoe houd je je slaapkamer koel
Dyson AM07

Dan de ventilator. Dit is de goedkoopste keuze in gebruik om je kamer te verkoelen. Hij gebruikt minder stroom en is dus beter voor het milieu dan airco’s. Het nadeel is dat ventilators niet de temperatuur naar beneden brengen, maar alleen koele lucht blaast. Voor mij is dit persoonlijk genoeg. Ik vind het niet fijn om elke keer een klap in je gezicht te krijgen als je van een koele ruimte de warmte ingaat. Bovendien vind ik het ook (nog) niet nodig in ons klimaat. Maar wie weet denk ik er over een aantal jaar heel anders over. Alhoewel dat zou betekenen dat het nog warmer wordt en dat vind ik eigenlijk geen geruststellend idee.

De ventilator is er in verschillende soorten prijsklassen. Wij hebben de Dyson AM07 waar wij erg tevreden over zijn. Hij staat elke avond aan waardoor wij nu heerlijk slapen. Eerst stond ie op stand 3, maar nu met het warmere weer staat ie op stand 5. Deze stand is wel een heel stuk harder dan stand 3. Hier moet je wel tegen kunnen. Wil je nog koelere lucht uit de ventilator? Zet dan een ijskoud flesje water ervoor. Op deze manier kan je de ventilator een standje zachter zetten.

Hou houd jij je slaapkamer koel? Laat het me weten!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.