15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://jacgi.com 300 true 0
Poul Cadovius wandsysteem

Het Poul Cadovius Wandsysteem Is Een Lust Voor Het Oog

0 Comments

Op Instagram volg ik het prachtige interieur account van Theodora Melnik. Haar interieur komt beeldig uit dankzij het oude gebouw waar ze woont. De kleuren die ze voornamelijk gebruikt zijn beige, bruin, wit en zwart. De andere kleuren zoals rood en geel zijn terug te vinden in de vele bloemen. Haar volgers willen altijd weten waar haar spullen vandaan komen. Zo was ik heel erg benieuwd naar het wandsysteem in haar slaapkamer. In een story vertelde ze dat het een vintage item is van Cadovius. Poul Cadovius is een Deense ontwerper die bekend is geworden door zijn efficiënte stijlvolle wandsysteem.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Nome Furniture (@nomefurniture)

Wie is Poul Cadovius?

Zoals ik al zei is hij een Deense ontwerper geboren op 27 september 1911 en gestorven in maart 2011. Hij is net geen 100 jaar geworden. Naast meubelontwerper was hij ook een fabrikant. In 1945 richtte hij het meubelproductiebedrijf Royal System op, dat fabrieken had in Denemarken en eigen afdelingen en licentiefabrieken in het buitenland. Hij was een van de eerste die werkte met kunststoffen. Een voorbeeld hiervan zijn de bushokjes in de vorm van een schelp.

Het Poul Cadovius wandsysteem

Wat maakt dat dit wandsysteem zo populair is? Als eerste is het de jaren ’50/’60 uitstraling die nu zo geliefd is in interieurs. Daarnaast spreekt de kleur van het hout ook veel mensen aan. Het is van teakhout gemaakt dat van zichzelf een warme uitstraling heeft. Het geeft de kamer een gezellig gevoel wat natuurlijk heel prettig is. Ten slotte lijkt het tegenwoordig haast wel een sport om de planken zo mooi mogelijk te stylen. De hashtag shelfie op Instagram levert miljoenen hits op. De planken zijn de hele tijd in het zicht dus dan moet het er netjes en georganiseerd uit zien. Ik denk dat mensen (ik bedoel eigenlijk vrouwen??) het leuk vinden om mooie decoraties neer te zetten zoals boeken, kaarsen en andere snuisterijen. Als we ook zo’n mooi wandsysteem zouden hebben, dan zou ik helemaal los gaan met decoreren.

Waar te koop

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door retrodesign ting. dk (@retrodesignting.dk)

Online zijn er nog genoeg Poul Cadovius wandsystemen te vinden, maar wees er wel snel bij als je van plan bent om één te kopen. Ze zijn snel uitverkocht ondanks de hoge prijs. Onder de €1000 zijn ze niet verkrijgbaar. Op Marktplaats en Catawiki kan je kijken voor een Cadovius. Verder kwam ik nog deze leuke website tegen waar ze mooie vintage meubels verkopen. Helaas waren de Poul Cadovius wandsystemen al uitverkocht. Toch is het de moeite waard om even een kijkje te nemen. Wie weet vind je iets anders leuks.   

 

vintage keramiek vaas
Vorige Post
3 Redenen Waarom Je Een Vintage Vaas Moet Hebben
welke muur verven woonkamer
Volgende Post
Doe Dit Als Je Een Accentkleur Op De Muur Wilt
Jo-Ann Kramer

Ik woon sinds augustus 2020 in Berlijn samen met mijn man Daan in een nieuwbouwwoning. Ik zie het als een uitdaging om er een knus plekje van te maken.

0 Comments

Leave a Reply