3 Redenen Waarom Je Een Vintage Vaas Moet Hebben

vintage keramiek vaas

Als er iets is waar ik nooit eerder aandacht heb besteed is, dan zijn het vazen. Jarenlang had ik alleen maar glazen, doorzichtige vazen zonder printjes. Ik vond het mooi en ik heb geen seconde getwijfeld of het wel in het interieur paste. Voorheen woonde ik in een jaren ’30 huis dat van zichzelf al gezelligheid uitstraalde waardoor alles goed in het interieur paste. Maar toen ik een paar weken geleden een glazen vaas tevoorschijn haalde om een Bloomon boeket in te doen, was ik er opeens helemaal klaar mee. Ik vond het saai en koud staan. Daar moest verandering in komen. En toen vond ik opeens een vintage East-Germany vaas. Ik was gelijk fan. Nu kan ik niet meer zonder vintage vazen. In dit artikel ga ik het verder hebben over West- en East Germany vazen omdat op dit moment dit de meest populaire vazen zijn.

1. Oneindig veel maten en kleuren

Op Instagram kwam ik via via een account tegen met vintage spulletjes waar ik een hele mooie vaas heb gekocht. Op dat moment wist ik niet dat het een East-Germany vaas was. Ik vroeg me af of er meer van zijn dus ging ik wat verder rondkijken op het internet. Er bleek toen een regenboog aan East- en West-Germany vazen te zijn. Rood, blauw, groen, oranje, bruin, wit, geel en een combinatie van al deze kleuren. Door de vele kleuren is er wel een vaas die in jouw interieur past. Ook zijn de vazen in verschillende maten en vormen beschikbaar. Wat leuk om te doen is, is een aantal vazen in verschillende hoogtes te combineren voor een speels effect.

2. Het zijn echte eyecatchers

Deze vazen uit Duitsland hebben een stevig, robuust uiterlijk. Je moet er wel van houden want het zijn geen liefelijke, schattige vazen. Het jaren ’60 en ’70 uiterlijk zorgT ervoor dat je interieur een upgrade krijgt. Of je nu een bohemian, landelijk of industrieel interieur hebt, voor elk interieur is er een geschikte vaas te vinden. Dit keramiek past zich namelijk makkelijk aan aan je interieur. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Je kan er natuurlijk bloemen inzetten of je zet ze gewoon ergens neer als decoratie. Want ze zijn te mooi om ze te verstoppen. Sommige vazen zijn gegraveerd met mooie motieven zoals bloemen, uien en geometrische vormen. Bij andere vazen is het keramiek geverfd in een stippen motief of in strepen.

3. Gunstige prijs

Je zou denken dat deze gewilde vintage vazen een aardig centje kosten maar dat valt eigenlijk wel mee. Er werden toentertijd heel veel gefabriceerd voor een schappelijke prijs waardoor je nu in elke tweedehandswinkel en rommelmarkt een West-en East Germany vaas kan vinden. Ik heb voor mijn vaas €15 betaald wat ik helemaal niet duur vind. Op Etsy zijn er genoeg vintage vazen te vinden voor een goede prijs. Een kleine vaas kost zo’n €7 en de grotere rond de €20. De grootste vazen zijn weer een stukje duurder. Natuurlijk zijn er ook webshops die een hoge prijs bieden, maar het is aan jezelf of je het de moeite waard vindt om meer geld aan uit te geven. Tweedehandswinkels en rommelmarkten zijn ideale plekken voor op jacht naar een vintage vaas. Hier kan je sowieso goede koopjes vinden.

De naam West-Germany is trouwens een verzamelnaam voor al het keramiek dat tussen 1950 en 1990 op de markt kwam uit West-Duitsland. Hetzelfde geldt dus voor East-Germany. Wat vind jij van deze vazen? Zou jij er ook één willen kopen?

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.