15 49.0138 8.38624 1 1 4000 1 https://jacgi.com 300 true 0
welke muur verven woonkamer

Doe Dit Als Je Een Accentkleur Op De Muur Wilt

0 Comments

Ik heb al een paar keer geschreven dat ik heel graag de muren geverfd wil hebben in de woonkamer. Een witte muur geeft voor mij geen huiselijk gevoel. Ook mis ik het klussen in huis. Toen ik nog in Breda woonde, hadden we echt een klushuis. Ja, ik was heel blij toen we het huis eindelijk hadden verkocht, maar nu verlang ik weer naar het klussen. Ik vind het mooi om te zien hoe je met verf een totaal andere sfeer kan creëren. Dus ik sta te popelen om weer te gaan verven. Hier ga ik uiteraard over bloggen als het zover is. Maar nu laat ik zien welke muur je het beste kan verven in de woonkamer als je een accentmuur wilt.

Licht in de duisternis

Als eerste kijk even welk deel van de kamer het meeste licht krijgt. Wil je voor een donkere kleur gaan, dan kun je het beste kiezen voor een muur die in het lichte deel van je woonkamer staat. Anders wordt het donkere gedeelte helemaal donker. Een donkere kleur maakt een ruimte namelijk kleiner. In deze ruimtes kun je dan juist beter een lichte kleur kiezen. Deze vuistregel is handig om te onthouden: hoe groter het oppervlak hoe lichter de kleur.

Alles in dezelfde kleur

Je hebt een muur uitgekozen die je wilt uitlichten, maar misschien heeft die muur wel stopcontacten of schakelaars. Dit is natuurlijk geen probleem want je kan er makkelijk omheen verven. Het is wel het mooist als je voor een muur kiest zonder deze onderbrekingen. In het geval van een deur zou je die eventueel mee kunnen verven mits het natuurlijk een houten deur is. De deur is niet meer opvallend aanwezig, maar blend mooi in met de rest van de muur.

50/50

Heb je een hele lang wand waar je iets mee wilt doen? Wat vind je van het idee om lambrisering aan te brengen? Er zijn twee pluspunten. Het eerste pluspunt is dat je toch een donkere verfkleur kan gebruiken en daarnaast heb je minder verf nodig. Hoge witte muren worden onderbroken en het oogt minder steriel. Op deze manier kan je toch een lange wand gebruiken als accentmuur.

Eyes on the ceiling

Voor wie het aandurft of voor wie het geluk heeft om in een huis te wonen met hoge plafonds of in een loft woont, kan er voor kiezen om het accent op het plafond te leggen. Door dit te doen maak je een ruimte intiemer. Dit is bijvoorbeeld erg geschikt voor in de slaapkamer. Ziet er leuk uit toch? Maar ook als je woonkamer erg groot is en je hebt moeite om er een knusse ruimte van te maken, dan kun je overwegen om het plafond te verven.

Rug naar accentmuur of niet?

En dan de vraag die je waarschijnlijk wilt weten. Moet je met je rug naar de accentmuur zitten of niet? Ik denk dat het fijnst is om tegen een lichte muur aan te kijken. Dus verf de muur achter de bank in een andere kleur. Nu weet je welke muur je het beste kan verven als accentmuur in de woonkamer.

Poul Cadovius wandsysteem
Vorige Post
Het Poul Cadovius Wandsysteem Is Een Lust Voor Het Oog
natuurlijke materialen interieur
Volgende Post
Wat Fijn, Een Interieur Met Natuurlijke Materialen
Jo-Ann Kramer

Ik woon sinds augustus 2020 in Berlijn samen met mijn man Daan in een nieuwbouwwoning. Ik zie het als een uitdaging om er een knus plekje van te maken.

0 Comments

Leave a Reply