5 Tips om je kledingkast in te delen

kledingkast indelen tips

Een paar weken terug is de kledingkast geleverd waar ik erg blij mee ben. Want leven uit verhuisdozen begint toch wel tegen te vallen na een paar dagen. Nadat Daan, mijn man, de kledingkast inklaar had gezet, begon het leuke deel: indelen! Ik vind het leuk om te zien hoe andere mensen hun kasten indelen, dus daarom laat ik nu ook zien hoe ik mijn kledingkast heb ingedeeld en ik geef ook gelijk tips. Wie weet heb je er nog wat aan.

De kledingkast

Onze kledingkast ingedeeld

We hebben gekozen voor één kledingkast waar al onze kleding in past. Onze slaapkamer is redelijk groot waardoor we de mogelijkheid hebben om de muur bijna in de volle breedte te kunnen gebruiken. De kast komt van een Duitse website, maar aangezien dit een veelvoorkomend model is, is de kans groot dat je dit model ook in Nederlandse winkels en websites zal vinden.

1. Kies voor een hoog model

De kast bestaat uit vier delen: de linkerhelft is van Daan en de rechterhelft is van mij. Het is een praktische kast omdat hij hoog is: 2.30 m. We hadden voor een nog hoger model kunnen kiezen. Dat was nu achteraf gezien nog praktischer geweest. Dit is ook gelijk de eerste tip als je op zoek bent naar een nieuwe garderobekast. Ga voor een zo hoog mogelijk model. Zo benut je de hoogte van je slaapkamer optimaal. Nu heb ik op de vloer van de kast een plastic bak staan met beddengoed erin. Die had ik dan op de bovenste plank kunnen zetten en op de vloer had ik weer andere spullen kwijt gekund. Ik kan natuurlijk ook de plastic bak op de kast zetten, maar dat vind ik niet mooi staan. Bij Dille & Kamille hebben ze mooie rieten manden die gezien mogen worden.

2. Gebruik bakjes/kratjes

In deze lila kratjes liggen mijn zomerkleren.
En in de roze kratjes liggen mijn sportkleren en een chill outfit.

De planken in onze kledingkast zijn 53 cm diep. Dat betekent dat er genoeg ruimte is om de kleren achter elkaar te leggen. Het nadeel is dat je de kleren die helemaal onderop de stapel liggen niet meer ziet. En als je net die ene trui wilt hebben, moet je eerst alles eruit halen. De kans is groot dat je een stapel kleren laat vallen; tenminste dat zie ik bij mij helemaal gebeuren.

Daarom heb ik gekozen om een deel van mijn kleren in kratjes te leggen. Je kan heel makkelijk je kleren ordenen zodat je precies weet wat waar ligt. Als ik iets nodig heb dat achterin de kast ligt, hoef ik alleen maar het kratje eruit te halen zonder dat de kans bestaat dat ik wat laat vallen. Ik heb gekozen voor de kratjes van AyKasa in de kleuren milk tea, salmon en orchid in de maat midi. Per toeval passen twee van deze kratjes perfect naast elkaar. Echt geweldig!

3. Je kleren oprollen

Als ik mijn koffer inpak, dan rol ik altijd mijn kleren op. Dit heb ik ook gedaan bij mijn truien. Je kleding oprollen neemt namelijk minder ruimte in beslag. Daarbij kan je ook gelijk zien welke trui waar ligt als je de opgerolde truien achterelkaar in de la legt. Omdat ik geen la heb, heb ik mijn truien in kratjes gelegd. Er passen maar vier truien per kratje in, maar het geeft mij een heerlijk opgeruimd gevoel. Het is overzichtelijk en het dwingt mij ook om niet veel truien te kopen. Want er kan niet meer bij.

Op dit moment heb ik twee kratjes die vol zitten. Eigenlijk heb ik nog een derde nodig die ik waarschijnlijk nog ga kopen. Daar hou ik het ook bij want twaalf truien is voor mij meer dan genoeg. Als ik nog een trui erbij wil hebben, dan moet ik dus een trui wegdoen. Dit is een mooie sprong naar tip nummer 4: je kleren uitzoeken!

4. Kleren uitzoeken

Voordat we naar dit appartement gingen verhuizen heb ik mijn kledingkast goed onder handen genomen. Ik wilde van te voren uitgezocht hebben wat meeging naar Berlijn en wat achterbleef in Essen. Want het is onzin om kleren in te pakken waar je op uit bent gekeken om ze vervolgens hier alsnog weg te doen. Dus alles wat ik niet meer leuk vond of niet meer paste heb ik weggedaan. Ik heb alleen nog een doos over met kledingstukken die ik ga verkopen.

Het geeft een opgeruimd gevoel om alleen kleren over te houden die je echt draagt. Daarom passen mijn zomerkleren in twee kratjes die niet eens vol zitten. Mijn hangkleding passen aan één rek. Ik heb zelfs een plank over. Ik raad je aan om een vrije dag te besteden aan het opruimen van al je kleren. Dus je zomer- en winterkleren. Heb je dikke truien die je niet makkelijk kan oprollen? Hier is een snelle tip:

5. Gebruik handige opbergers

Voor het organiseren van je kledingkast zijn handige opbergers een uitkomst. Een lade is overzichtelijker als je het indeelt met bakjes. Ten eerste kan je alles beter opbergen en ten tweede kan je alles ook weer beter vinden. Geef alles een vaste plek in je kast. Het is meestal niet zo moeilijk om broeken en truien op een vaste plek te leggen. Het zijn de kleinere spullen zoals riemen, tasjes, sjaals, portemonnees die overal en nergens zwerven. Gelukkig spelen winkels zoals de Ikea hier goed op in om handige opbergers op de markt te brengen. Hier vind je opbergtassen, vacuümzakken en schoenendozen om al je spullen op een handige manier op te bergen. Maar denk ook aan deurhangers die je aan de kast kan hangen

Dit waren de tips om je kledingkast in te delen. Ik hoop dat je er wat aan hebt!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.