Leuke houten accessoires voor in de keuken

houten keuken accessoires

In mijn keuken hou ik ervan dat het er gezellig uit ziet. Daarom kies ik graag voor houten accessoires omdat het een warme uitstraling geeft in een moderne hoogglans witte keuken. Het zorgt ook voor afwisseling qua kleur en het is makkelijk te combineren met andere materialen. Nu ik net ben verhuisd vind ik het leuk om online op zoek te gaan naar nieuwe spullen. Op de een of andere manier krijg je door verhuizen opeens behoefte aan nieuwe spullen zoals houten accessoires en houten kookgerei. Lees nu waar je de leukste houten accessoires kan kopen voor in de keuken.

Dille & Kamille

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Dille & Kamille (@dilleenkamille)

Toen ik nog in Breda woonde, kwam ik geregeld bij Dille & Kamille. Ik hield echt van de sfeer die daar hing. Vaak ging ik alleen even kijken. Dat was voor mij al genoeg om met een tevreden gevoel de winkel te verlaten. Nu moet ik het doen met de webshop. Jaren geleden kocht ik o.a. een bestekbak die je in de breedte kan uitschuiven. Die hebben ze volgens mij niet meer, maar ze hebben wel andere bestekbakken zoals deze opbergbak met vier vakken en een handvat. Het is geen traditionele bestekbak, alhoewel je het wel daarvoor kan gebruiken. Mocht je nog op zoek zijn naar een verstelbare bestekbak, bij de Bijenkorf hebben ze nog een aantal op voorraad.

Wat ik zelf wel heb is deze standaard voor kookboeken. In de vorige keuken lag ie altijd in een keukenla, maar nu staat ie op het aanrecht. Het helpt mij te herinneren om vaker mijn kookboeken te gebruiken. Ik moet zeggen dat het wel helpt!

sushi plankje dille & kamille

Sushi. Hou jij ook zo van sushi? Ik kan het elke dag wel eten. In Berlijn kun je bij een supermarkt, Rewe, heel lekkere sushi kopen. Het wordt er elke dag vers gemaakt. Toen we nog in het tijdelijk appartement woonden, kocht ik zowat iedere week sushi bij die supermarkt. Nu wonen we niet meer dicht in de buurt van een Rewe en dat is aan de ene kant goed voor de portemonnee, maar aan de andere kant mis ik het wel omdat het heel makkelijk is om snel even wat gezonds te eten.

Bij Dille & Kamille hebben ze sushiplankjes met eetstokjes gemaakt van rubberhout. Dit zou echt wat voor mij zijn mits ik met stokjes kan eten. Waarschijnlijk ben ik enige persoon op de wereld die niet met stokjes kan eten. Ik heb het zo vaak geprobeerd, maar kennelijk heb ik hier geen aanleg voor. Het is maar goed dat ik niet in China woon. De sushiplankjes is ook leuk om aan iemand cadeau te geven die wel met stokjes kan eten en natuurlijk dol is op sushi.   

Sissy-Boy Homeland

De home afdeling van Sissy-Boy was ook een favoriet van mij. Op de website zie ik dat ze leuke houten keuken accessoires hebben. Ik vind de teakhouten kommetjes heel leuk uitzien. Je kan ze ook gebruiken om er spulletjes in op te bergen. Teakhout geeft een hele warme, tropische sfeer aan je interieur. Alsof je op vakantie bent op Bali. Dat is ook niet zo gek omdat teakhout uit Zuidoost-Azië komt en dan met name uit Indonesië. Teak is een houtsoort die van nature vettig is die nauwelijks splintert. Het water kan niet goed het hout indringen door de vette kern. Daarom blijven teakmeubels die buiten staan zonder onderhoud nog lang mooi.

De Bijenkorf

Wat ik zo leuk vind aan deze houten lepels en spatels van de Bijenkorf is dat het hout verschillende soorten kleuren heeft. Het lijkt daardoor of je ze apart hebt gekocht en niet als een set. Met deze set heb je voor ieder gerecht een geschikte lepel of spatel.

Een houten schaal kan natuurlijk niet ontbreken in de keuken. Het is uitermate geschikt voor salades en andere gerechten om in op te dienen. Daarnaast kun je het ook gebruiken als fruitschaal. Deze schaal van de Bijenkorf is gemaakt van olijfhout. Het voordeel van olijfhout is dat het geen geuren, smaken of bacteriën absorbeert; dus dat is ideaal voor keukenproducten.   

Ben je nog op zoek naar een saladebestek? Wat dacht je dan van deze van Bowls and Dishes. Dit saladebestek is ook gemaakt van olijfhout. Om de mooie glans en kleur te behouden van het olijfhout is heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is zo nu en dan inwrijven met olijfolie of een speciale wax.

Van hetzelfde merk zijn ook deze serveerschalen te koop bij de Bijenkorf. Het is een set van 3 schalen in olijfhout. Leuk om hapjes op te leggen straks met Kerstmis.

Ik ben benieuwd of er wat tussen zit voor jou. Alvast een fijne kerst! 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.