Drie DIY decoratie ideeën voor in de woonkamer

decoratie ideeën voor woonkamer

Nu we voor de tweede keer in een lockdown zitten, kan ik me voorstellen dat je graag iets creatiefs wilt doen om de avonduren op een andere manier te besteden. Als je al de hele dag in calls zit aan je keukentafel, is het fijn om even geen beeldscherm voor je neus te hebben op het moment dat je klaar bent met werken. Ik heb drie decoratie ideeën voor je die je makkelijk en snel kan maken voor in de woonkamer.

#1 Kerstdecoratie van rietjes

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zilverblauw (@zilverblauw)

Nu we nog in de kerstperiode zitten, kan je nog steeds iets fabriceren omtrent dit feest. Op Pinterest vond ik deze DIY gemaakt van rietjes en koperdraad. Het is een himmeli; een Fins woord voor ornament. Oorspronkelijk wordt het gemaakt van stro en touw. Aan het begin van de wintertijd wordt het boven de eettafel opgehangen om er voor te zorgen dat de volgende oogst overvloedig zal zijn.

Op zilverblauw wordt het uitgelegd hoe je dit ornament maakt. Het enige wat je nodig hebt zijn dus rietjes (kun je kopen in de supermarkt), koperdraad (te koop bij Bol.com aangezien de bouwmarkten dicht zijn) en pastelkleurige spuitbussen. Dit is een leuke activiteit om in een avond een aantal ornamenten te maken. Als de feestdagen voorbij zijn kun je de himmeli gewoon laten hangen want waarom niet een heel jaar lang dat kerstgevoel houden? Btw, het Instagram account van zilverblauw is heel inspirerend om te volgen als je van een kleurrijk interieur houdt.

#2 Een maanlampje

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Archive Store; (@archivestore_nl)

Decoratie idee nummer 2 zie je vooral in babykamers, maar wie zegt dat je alleen zulke lampjes in de babykamer mag ophangen? Er zijn genoeg kamers te bedenken waar deze decoratie lampjes niet mis zullen staan. Ik vind ze heel leuk en ik ga zelf zeker dit lampje maken. Zo zat ik te denken aan mijn kantoor. In de slaapkamer heb ik een kantoorhoekje dat wel een nodige metamorfose kan gebruiken. Er mist nog een kastje, verlichting, wat leuke decoratie om het op te vrolijken en een goede bureaustoel. Hier ga ik nog zeker over bloggen dus hou mijn website in de gaten!

Wat je nodig hebt

Dit led-lampje kan je o.a. kopen op de website van de Archive Store. Er is ook een winkel hiervan in Amsterdam. De Franse Zoe Rumeau maakt deze populaire lampjes voor een stevige prijs. Deze maanlampjes zijn te koop voor €130. Ik vind dat veel geld omdat de materialen helemaal niet duur zijn waarvan het is gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is ijzerdraad en kerstlampjes. Meer niet.

Ijzerdraad is iets wat je niet standaard in huis hebt liggen. En nu de winkels dicht zijn wordt het lastig om even een bouwwinkel binnen te stappen. Je kan bij familie vragen of iemand ijzerdraad over heeft. Of anders kan je kijken op Bol.com. Voor kerstverlichting kan je in je eigen voorraad kijken. Ik denk dat het mooist is als het snoer heel dun is en het licht warm geel is. Als je dit nog niet in je bezit hebt, kan je hier led-verlichting kopen.  

Zoals ik al zei ben ik van plan om zelf deze lamp te maken. Wie weet valt het tegen en ben ik uren aan het prutsen. Maar ik denk eerlijk gezegd dat het wel mee zal vallen. Ik laat je weten hoe het is gegaan.

#3 Maak je eigen twisted candles

Wat is beter dan een rechte kaars? Een gekrulde kaars! Heb je ooit gedacht dat je dit in leven wilde hebben? Deze trend is helemaal hot op Instagram. Ik snap eigenlijk ook wel waarom twisted candles zo populair zijn. Want het is net wat bijzonderder en de kleuren maken het ook leuk om naar te kijken. Dit decoratie idee is super makkelijk om te maken. Je woonkamer zal er van opfleuren!

Wat je nodig hebt

Natuurlijk heb je rechte kaarsen nodig. Daarnaast een bakje met warm en een bakje met koud water en een deegroller of iets van een fles.

De stappen

  1. Je legt de kaarsen een kwartiertje in een bakje met warm water. Het water hoeft niet te koken want dan gaat de kaars smelten.
  2. Als de kaars zacht genoeg is geworden pak je de kaars uit het water. Met een deegroller of een fles maak je de kaars eerst plat. Merk je dat er scheuren komen, leg je de kaars weer terug in het water. En dan draaien maar! Of je maakt een andere vorm.
  3. De laatste stap is de kaars in het bakje met koud water leggen zodat de wax weer hard wordt.
Hier is nog een leuk TikTok filmpje om inspiratie op te doen
@bjutey

DIY – twisted candles ##candles ##twistedcandles ##home

♬ What You Know Bout Love – Pop Smoke

Heb je net als ik geen rechte kaarsen in huis? Dan kan je ze hier bestellen. Dit waren de drie decoratie ideeën voor in de woonkamer. Veel plezier als je ermee aan de slag gaat.

Stoff kaars set van 12

Stoff kaars set van 12

Stoff kaars set van 12

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.