Tips Voor Wat Je Nog Meer Kunt Doen In Potsdam

Het is alweer een tijd geleden dat ik over Berlijn heb geblogd. Door het slechte weer de afgelopen weken was het niet bepaald uitnodigend om op stap te gaan. En de lockdown maakte het niet makkelijk om activiteiten te ondernemen. Maar afgelopen weekend was het heerlijk weer, dus hebben we de auto gepakt en zijn naar Potsdam gereden. Ik heb al eerder een blog geschreven over wat je kunt doen in Potsdam. Dit keer hebben we nieuwe plekken ontdekt en die laat ik nu aan jullie zien.

Omgeving Cecilien Hof

Ik ben wel eens vaker bij het Cecilienhof geweest en elke keer als ik er ben blijf ik het een mooi paleis vinden. Als je van geschiedenis houdt ga dan zeker hier een bezoek brengen. Ben je niet zo geïnteresseerd in wat hier heeft plaatsgevonden, geen probleem want je kan ook gewoon door het park lopen. Het is er heerlijk rustig in tegenstelling tot het drukke Berlijn. Dit park heet de Nieuwe Tuin waar dus o.a. Cecilienhof ligt. Koning Frederik Willem II van Pruisen liet hier vanaf 1787 een nieuwe tuin aanleggen. Vandaar de naam.

Toen ik de eerste twee keren bij Cecilienhof was, heb ik eigenlijk alleen in de buurt gewandeld. Maar als je wat verder doorloopt en de paadjes volgt, kom je vanzelf in een ander deel van het park. Dit deel valt niet zo op door de hoge begroeiing dus je denkt algauw dat er niet meer te zien valt. Pas bij de derde keer hebben we wat verder gelopen en toen ontdekten we het Marmerpaleis. Op de foto bovenaan dit artikel zie je de achterkant van het paleis. Behalve het Marmerpaleis zijn er nog meer prachtige bezienswaardigheden. De Orangerie is een mooi gebouw. Op het moment dat wij er waren was het leeg; maar wie weet heeft het nu een nieuwe functie gekregen. Het Hollandse Etablissement hebben we niet echt bezocht. De bouwstijl deed inderdaad Nederlands aan. Een aantal gebouwen stonden in de stijgers waardoor we niet verder waren wezen kijken en ik heb ook geen foto’s gemaakt. Niet zo handig voor een blogger, ja ik weet het.

Vergeet vooral ook niet te genieten van de omgeving want het is hier echt heel mooi aan de twee meren. Wat ik de volgende keer wil doen is Potsdam per boot ontdekken. Er is hier een watertaxi en ik ben benieuwd of je ook een boot kan huren. Lijkt me heerlijk als het hartje zomer is en in Berlijn snikheet is, om hier uit te waaien op een boot.

Voor meer informatie over de Nieuwe Tuin klik hier.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.