Wat Een Parel! Deze Rieten Stoel Uit Malawi

rieten stoel uit malawi

Ik weet nog dat mijn oma vroeger een rieten stoel had die volgens mij in de logeerkamer stond. Als ik mij nog goed kan herinneren kwam ie bij de Ikea vandaan. Tenminste, daar hadden mijn ouders andere rieten spulletjes gekocht zoals een mandje voor de Barbie kleren. In de jaren ’90 was riet en rotan helemaal hip en nu zo’n 20 jaar later is het weer terug van weggeweest. Eerder schreef ik al een artikel over natuurlijke materialen in je interieur. Dit artikel sluit erop aan want een rieten Malawi stoel is echt een aanwinst voor je interieur!

De Malawi stoel: ambachtelijk meubilair

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht dat is gedeeld door @malaafrica

Wat is het verschil tussen een gewone rieten stoel en een Malawi stoel? Een foto zegt meer dan 1000 woorden toch? Dit is een perfect voorbeeld van hoe een authentieke stoel eruit hoort te zien. De Malawi stoel wordt helemaal met de hand gemaakt door lokale ambachtslieden. Dit proces duurt 8 tot 10 dagen. Je moet wel echt toegewijd zijn om zo lang met een stoel bezig te zijn. Daarom wordt het maken van deze stoelen van generatie op generatie doorgegeven. Op deze manier kunnen de ambachtslieden rondkomen wat niet verkeerd is in zo’n arm land.

De materialen bestaan uit bamboe, rotan en hout van de blauwe gomboom. Echte duurzame materialen dus.

Oorspronkelijk worden deze rieten stoelen gebruikt bij ceremonies in Malawi. Maar tegenwoordig vind je ze op elke hippe plek in Zuid-Afrika, Ibiza en ook op het vakantiepark van Rachel van Sas a.k.a. de Huismuts. Je kunt ze gebruiken als eetstoelen, maar ook buiten in de tuin als het mooi weer is zijn ze geschikt als tuinstoelen. Er is ook een kinderformaat. Leuk voor in de slaapkamer van je kind of speelkamer.

Hier is de prachtige rieten Malawi stoel te koop.

MALA Africa

Een prachtig merk dat ik sinds kort heb ontdekt op Instagram. Dit mooie bedrijf is opgericht door twee Nederlandse vrouwen Marcella en Laura die elkaar in Zuid-Afrika hebben ontmoet. Mensen vroegen zich af hoe ze aan die leuke stoelen kwamen en of ze ook in Nederland te koop zijn. Het idee om de stoelen naar Nederland te laten verschepen was al snel geboren. Ze hebben als doel om met de handgemaakte Malawi stoelen het Afrikaanse gevoel in huis te halen. Dat gaat hiermee zeker lukken. Nu we het afgelopen jaar weinig hebben gereisd zijn we allemaal wel toe aan een vakantiegevoel. Ik ben nog nooit in Zuid-Afrika geweest, wel in Marokko. Zuid-Afrika staat zeker op mijn bucket list.

Daarnaast zorgen Marcella en Laura ervoor dat locals werk hebben tijdens de Corona crisis. Juist, ze hebben MALA Africa opgericht in Corona tijd. Ik denk dat er geen beter moment was voor de plaatselijke bewoners om toch aan de slag te kunnen gaan. Veel mensen hadden toen namelijk hun baan verloren.

Ik ben benieuwd wat voor producten er nog meer bij komen. De Malawi stoel is in ieder geval een groot succes.

MALA Africa

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.