Waarom ik zo blij ben met onze marmeren eettafel in het ovaal

marmeren tafel ovaal

Marmer is al sinds 2014 helemaal hot. Overal zag je dit printje van in de slaapkamer tot in de keuken. Ook ik vond marmer heel mooi, maar ik had niet de behoefte om iets in marmer aan te schaffen. Eerlijk gezegd dacht ik dat deze trend snel over zou waaien. Daarom wilde ik niks met dit materiaal of print in mijn interieur hebben. Maar toen we eind 2020 een nieuwe eettafel nodig hadden, viel de keus op een marmeren tafel. En nu pas zie ik dat marmer geen trend is, maar een tijdloos materiaal.

Van modern rechthoekig…

marmer eettafel ovaal
Het eetgedeelte in ons huis in Breda.

Zoals ik al zei hadden we eind 2020 een nieuwe eettafel nodig. De vorige eettafel was modern, rechthoekig en met een wit tafelblad. Toen we die tafel hadden gekocht, woonden we in een groot jaren ’30 huis met een ruim eetgedeelte. Het was dus logisch dat we voor een grote eettafel hadden gekozen. Vervolgens kreeg Daan een baanaanbod in Essen, Duitsland. Ik hoopte zo dat de eettafel in de nieuwe keuken zou passen want het zou jammer zijn om alweer een nieuwe tafel te kopen na pas een jaar te hebben gebruikt. We hadden het geluk aan onze kant want de eettafel paste perfect. Vier jaar lang waren we blij met de eettafel. Tot dat we een nieuw avontuur aangingen in Berlijn. De tijd was aangekomen om toch afscheid te nemen. Want de tafel was te groot voor in de woonkamer.

… naar marmer en ovaal

We waren er snel over eens dat het een ronde eettafel moest worden. Maar we wilden geen houten tafel omdat we dat niet mooi vinden staan op een houten vloer. Ik wilde graag voor een wat klassieke tafel gaan, omdat ik dat mooi contrast vind in een nieuwbouw appartement. Dus toen viel de keuze op marmer.

Marmer is er in verschillende kleuren. De kleur die we het mooist vonden was in donkerbruin. Helaas was ie erg duur. Toen kwamen we een marmeren eettafel tegen met een wit blad in het ovaal. Aan ovaal hadden we eigenlijk nog niet gedacht. Meestal denk je aan vierkante, langwerpige of ronde tafels. Ovaal zie je niet zo veel. Het werd deze eettafel. Dan is het afwachten hoe de tafel in het echt zal staan. Dat vind ik altijd het moeilijkst: vanaf een plaatje beslissen of een meubelstuk wel mooi staat. Gelukkig was het niet nodig geweest om me zorgen te maken want ik vond de tafel meteen heel mooi.

De pluspunten van onze marmeren eettafel in het ovaal

Als eerste ben ik blij dat we toch voor een wit marmerblad zijn gegaan. Het gedeelte waar de eettafel staat, is vrij donker in de winter. Een donker marmerblad had het eetgedeelte nog donkerder gemaakt. Een tip is om te kijken hoe het lichtinval is in een ruimte en daar je keuze op te baseren. Ten tweede neemt ovaal nog minder ruimte in beslag dan rond omdat de breedte smaller is. Het eetgedeelte is namelijk niet zo breed in onze woning, dus een ovale tafel is ideaal voor ons. De afmeting is 1,60 m x 1 meter. Er kunnen met gemak vier personen aan tafel zitten. Ten derde vind ik persoonlijk een ovale tafel vriendelijker staan dan een langwerpige. Er zijn geen scherpe hoeken waar je aan kan bezeren. Als laatste is marmer goed te combineren met hout, koper en messing.

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Overweeg dan om een ovale eettafel te kiezen, mits de tafel niet tegen een muur gezet hoeft te worden. De ronde vormen geeft een ruimte speelsheid en vriendelijkheid. Bovendien is het geschikt voor kleine ruimtes. Hier kun je een marmeren eettafel kopen in het ovaal.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.