Onze groene velvet bank is er eindelijk

groene velvet bank

Na ruim twee maanden te hebben gewacht is onze groene velvet bank er eindelijk! Door Corona heeft het langer geduurd dan normaal. Gelukkig was het lange wachten de moeite waard, want de bank zit heerlijk. Nee, het is beter om te zeggen liggen want ik lig meer op de bank dan dat ik zit. Zit je ook aan te denken om een groene velvet bank te kopen? Lees dan verder hoe de bank in ons interieur staat.

Waarom velvet?

Wat banken betreft hou ik van zachte, aaibare stoffen. Ik wil van de woonkamer een gezellige, warme kamer maken en daarvoor wil ik gebruik maken van zachte stoffen. Leer vind ik ook heel mooi, maar omdat we al een leren draaistoel hebben, wilde ik niet nog een leren bank erbij. Bovendien vind ik leer niet lekker warm aanvoelen in de winter. En aangezien ik vooral gebruik zou gaan maken van de bank, had ik meer inspraak in wat voor stof de bank moest worden. Dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg! We hadden ondertussen ook al gekozen voor een marmeren tafel. Marmer is hard en glad en dat wil ik dan compenseren met een velvet bank.

Een geluk bij een ongeluk

Online hadden we gezien dat bij ons in de buurt een meubelzaak zat met banken. Daan had een bank gevonden die hij in het echt wilde bekijken. Ik zag gelijk toen we binnen kwamen dat de winkel niet bij mij paste. Het leek alsof sinds 1990 geen nieuwe banken meer waren binnengebracht. Het was dan ook geen wonder dat de bank in het echt tegenviel. Een beetje teleurgesteld liepen we de winkel uit en liepen wat rond over de woonboulevard. Gelukkig zat er ook een winkel waar ik wel heel erg blij van werd. er stonden prachtige houten kasten in Balinese stijl, rieten manden, mooie muurdecoraties. Hier kon ik uren zwijmelen bij al het moois. En hier hadden ze de banken waarnaar ik op zoek was. Er waren twee modellen die me aanspraken. Zie de foto’s hieronder.

Dit model vind ik nog steeds heel leuk. De koraal/terracotta kleur is ook prachtig. Helaas was deze bank boven ons budget. Daarnaast zou het lange gedeelte in de weg zitten zowel links als rechts.

Toen kwamen we deze bank tegen. Qua model vonden we hem allebei heel mooi. Over de kleur waren we het niet gelijk eens. Ik wilde de kleur zoals op de foto. Daan wilde liever de donkergroene kleur. Hij dacht dat de gele kleur niet bij de vloer zou staan. Uiteindelijk ben ik erin meegestemd. De kleur ligt inderdaad dicht bij de houten vloer, maar dat kun je zo oplossen met een vloerkleed. Maar goed, het werd dus donkergroen.

Nog niet helemaal tevreden

Op een maandag in januari werd de bank geleverd. Naar dit moment had ik zo naar uitgekeken! Ik hoefde niet meer op de eetkamerstoel voor de tv te zitten die op zich best wel lekker zat, hoor. Maar op een bank zitten zit toch wat comfortabeler. Ondertussen waren de eettafel en de garderobekast ook al geleverd. Het enige wat nog geleverd moest worden was dus de bank. Toen de bank eenmaal stond, had ik gelijk spijt van de kleur. Ik vond hem erg donker. Daarbij zijn onze eetkamerstoelen en een antieke kast ook groen dus ik vond het te veel groen in de woonkamer.

Misschien ben ik niet tevreden met de kleur omdat de woonkamer echt een make over nodig heeft. Er moet van alles gebeuren om de woonkamer een gezellige sfeer te geven. Zo moeten de muren geverfd worden. We wilden dit niet doen, maar dit is wel echt nodig in een nieuwbouwappartement. Eén muur wil ik behangen. Er moet nog een salontafel komen, een vloerkleed en gordijnen. Het tv-meubel moet weg. We willen op den duur een Samsung Frame tv. Misschien ook een andere staande lamp. Al met al moet er dus nog een hoop gebeuren.

groene velvet bank
De kast op de achtergrond wil ik ook verven.
Hier is nog veel werk te doen.
Wil je ook een groene velvet bank kopen? Bij Sissy-Boy is ie nu in de aanbieding!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.