Authentiek Mexicaans Op Vrijdag En Zondag Brunch In Berlijn

mexicaans restaurant berlijn

Afgelopen weekend hadden we een vriendin uit Essen op bezoek wat natuurlijk super gezellig was. Zoals altijd bestaan die bezoekjes, van wie er ook langskomen, uit eten, eten en nog eens eten. Dit keer wilden we Mexicaans gaan eten omdat onze gast uit Mexico komt. Tot nu toe hebben we bij goede en minder goede Mexicaanse restaurants gegeten. Sorry, ik bedoel Tex-Mex restaurants. Want eerlijk is eerlijk; het Mexicaans dat je voornamelijk voorgeschoteld krijgt is Tex-Mex. Daar is niks mis mee want het smaakt (meestal) best goed. Maar als je eenmaal echt Mexicaans hebt gegeten, dan smaakt Tex-Mex zo anders. Tijdens een vakantie in Mexico City heb ik authentiek Mexicaans gegeten. Heb je weleens van mole gehoord of tamales? De kans is groot dat je deze gerechten niet kent als je in Mexico alleen naar de toeristische plekken bent gegaan. Mijn vriendin was super verbaasd toen ze deze gerechten op de menukaart zag staan.

Oh la Queca

mexicaans restaurant in berlijn

Op vrijdagavond gingen we hier dus eten: Oh la Queca. Queca is kort voor quesadilla. Dit hebben we van onze Mexicaanse vriendin geleerd. Want quesadilla is te lang om elke keer helemaal uit te spreken.

Tortilla soep, wel of geen pittige mole

Dan nu de gerechten. Als voorgerecht hadden we alle drie een tortilla soep. In Guadalajara had ik ook een tortilla soep op en al na één hap proefde ik dat de smaak precies hetzelfde was als in Guadalajara. Dat beloofde dus veel goeds voor het volgende gerecht. Ik ging daarna voor een mole met zoete aardappel en wortel. Mole betekent saus. De basis van deze saus is chocolade. Samen met nog zo’n twintig andere ingrediënten zoals uien, tomaten, chili, kruiden, rozijnen en amandelen varieert de kleur van de saus van donkerbruin tot zwart. Volgens mij wordt het traditioneel met vlees geserveerd. Daarnaast krijg je nog salsa en mais tortilla’s erbij.

Ik vond de mole aan de pittige kant, maar ik was de enige die dat vond want Daan en Estrella vonden het juist zoet smaken. Ach ja, blijkbaar was ik de enige met verstand van smaak haha! Estrella was trouwens erg verbaasd dat de kok een Duitser was. Het eten smaakte zo authentiek dat je zou denken dat alleen een Mexicaan zo kan koken.

Tamales

Helaas hadden ze die avond geen tamales want daar was ik anders zeker voor gegaan. De basis van tamales is maïspuree: een mix van gepureerde maïs, water en limoen. Er zijn tig varianten die er vervolgens aan toe worden gevoegd. De meest traditionele variant is kip en mole negro. Dan wordt het in een maïsblad gewikkeld en gestoomd. Ik kan dit gerecht zeker aanraden, dus als ze het serveren, ga ervoor!

We hadden een heerlijke avond. Het personeel was ook super vriendelijk. Ik kom hier graag nog een keer terug. Het ligt niet in Mitte, waar de meeste toeristen komen, dus je moet er wel voor over hebben om hier naar toe te gaan. Het restaurant heeft alleen een Facebook pagina en een Instagram account.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oh La Queca (@ohlaqueka)

Oh la Queca
Reuterstrasse 36
12047 Berlijn

Café Bravo

Op zondag wilden we eigenlijk naar een ander brunch plekje, maar er stond een lange rij en we hadden geen zin om te wachten. Dus gingen we naar een ander brunch plekje waar we toevallig langsliepen. En daar hadden we absoluut geen spijt van. Ten eerste zag deze plek er geweldig uit. Deze locatie ligt wel in Mitte, dus waarschijnlijk voor jou een tip om hier te gaan brunchen. Café Bravo bevindt zich op een binnenplaats wat betekent dat je hier heel rustig zit. De buitenkant van het gebouw bestaat uit alleen glas en hoogglans gepolijst staal. Daardoor is het binnen heel licht. Ze hebben de ruimte groter laten lijken door er spiegels over de volledige hoogte te plaatsen.

Goed eten en vriendelijk personeel

Wat ik heel positief vind is dat het personeel niet moeilijk deed over als je het gerecht wilt aanpassen. Zo wilde ik geen saus hollandaise en het ei wilde ik ook aangepast hebben. De serveerster was echt super lief en het was geen probleem dat ik wat anders wilde. Ik zag dat er ook bananenbrood op de menukaart stond en natuurlijk moest ik dat proberen. Ook dit smaakte heel goed. Al met al was het een geslaagde brunch!

https://www.cafe-bravo.de

Bravo at KW Institute for Contemporary Art
Auguststrasse 69
10117 Berlijn

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.