Zoek Je Een Alternatief Voor Plastic Folie? Hier Zijn Wat Tips

alternatief voor plastic folie

Tijdens het kijken van een vlog van Diana Leeflang zag ik een stoffen zak die ze liet zien om groentes in te bewaren. Ik was gelijk om. Het schijnt dat groentes in deze zak tot wel zeven dagen houdbaar en eetbaar blijven in de koelkast. Dit moest ik ook hebben. Ik wil langzaam aan steeds minder single use plastic folie gaan gebruiken in de keuken. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief product voor plastic folie.

Wat ik doe om de aarde een beetje beter te maken

Sinds 2017 ben ik me bezig gaan houden met het milieu. Het ene moment wat meer dan het andere moment. Ik keek documentaires zoals “Forks over knives” en “Cowspiracy” op Netflix. Na het kijken van deze documentaires was ik meteen overgestapt op het veganisme. Dit heb ik denk ik maximaal een half jaar volgehouden. Ik vond het totaal niet moeilijk om zuivel, vlees en vis te laten staan. Het was voor mij gewoon een kwestie van de knop om zetten.

Maar langzaamaan hield ik me steeds minder bezig met het milieu bezig. Ik begon weer kip en zuivel te eten. Toen at ik een periode alleen vis en geen kip. Koeien- en varkensvlees heb ik sinds 2017 niet meer gegeten. De reden hiervoor is omdat koeien en varkens meer CO2 uitstoten dan kippen. Nu eet ik afwisselend vegan en vegetarisch. Naast het milieu doe ik het ook voor mijn gezondheid. Ik merk dat ik me fitter voel en ik heb veel minder last van mijn buik.

Mijn eetgewoonte aanpassen is tot nu toe het enige wat ik doe voor het milieu. Voor de rest shop ik veel online. Ik bestel bijna wekelijks wel iets via het internet. Maar ik hou zo van online shoppen en het is super handig. Verder bestellen we een paar keer per week eten of gaan we afhalen. Hierdoor hebben we elke week super veel afval. Ook dit zie ik niet zo snel veranderen omdat we gewoon van gemak houden als het gaat om eten. Wat ik wel wil gaan veranderen is geen gebruik meer maken van plastic om voedsel te bewaren. Als ik deze twee dingen, veganistisch eten en geen plastic meer gebruiken bij het bewaren van voedsel, consequent doorzet; al best wat doe om de aarde een beetje beter te maken.

1. De Vejibag

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Vejibag (@vejibag)

In de intro had ik het al over een stoffen zak. Het is de Vejibag. In deze zak blijven je groentes langer vers wat dus beter is voor het milieu. Dit is hoe je het gebruikt:

  • je houdt de Vejibag onder de kraan en wringt hem uit
  • dan de groenten wassen en uitschudden zodat er niet te veel water in de Vejibag terecht komt
  • leg de Vejibag met de groenten in de koelkast

Nu blijven je groentes langer vers zonder plastic folie te gebruiken. Er zijn twee verschillende maten: STANDARD BAG (28x30cm) en de LONG BAG (28x43cm). Ik heb gekozen voor de STANDARD BAG omdat ik niet zo vaak lange groentes koop zoals prei. Ben je ook enthousiast geworden? Hier kun je ze kopen.

2. Bee’s Wrap

alternatief voor plastic folie

Wat een geweldig alternatief is dit voor plastic folie! Ik was gelijk om toen ik dit tegenkwam. Want waarom elke keer een stukje plastic afscheuren en weggooien als je ook keer op keer deze super leuke Bee’s Wrap kunt gebruiken? Je gebruikt ze dus om voedsel in te bewaren of om een bakje of fles af te dekken. Het bijzondere is dat ze stevig aanvoelen, maar tegelijk zijn ze ook flexibel. Je kan ze helemaal in elkaar frommelen zonder dat ze weer teruggaan naar de oorspronkelijke vorm.

Het onderhoud is heel makkelijk. Met koud water is de Bee’s Wrap zo weer schoon. Er wordt geadviseerd om geen warm water te gebruiken omdat de was anders smelt. Ik heb gekozen voor de vegan variant. Dus in plaats van bijenwas is er een plantaardige was gebruikt. Daarbij vond ik de print ook super schattig. Dit is toch veel leuker dan saai plastic folie?

Ze komen in een pakketje van drie in verschillende maten: 17x20cm, 25x27cm en 33x35cm. Wil je ze ook kopen? Hier kan dat.

3. Food Huggers

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Food Huggers® (@foodhuggers)

Ook dit kwam ik tegen en het lijkt mij eerlijk gezegd wel handig. Heb je een halve citroen over? Stop hem in een Food Hugger en je citroen blijft langer vers. Wat ik ook geweldig vind is dat er ook een Avocado Hugger variant is. Avocado’s zijn super gezond en lekker, maar meestal had ik wel genoeg aan een halve. Wat ik dan deed is de avocado in jawel, plastic folie wikkelen om vervolgens in de koelkast te leggen. Met het idee om de volgende dag op te eten. Een paar uur later was de avocado bruin geworden. Om dan alsnog in de afvalbak te belanden. Wat ik daarna deed is om toch een hele avocado op te eten ook al was het te veel. Ik ben benieuwd of de Avocado Hugger er voor zorgt dat de avocado langer vers blijft.

Zie je het zitten om een Food Hugger met open armen te ontvangen? Hier zijn ze te koop.

Keep Leaf herbruikbaar boterhamzakje

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een bericht gedeeld door Keep Leaf (@keepleaf)

Vroegâh toen ik nog lunch meenam naar school, kreeg ik elke dag mijn brood mee in een plastic zakje van mijn moeder. Elke dag een nieuw plastic zakje. Ook mijn zussen en vader namen elke dag plastic zakjes en aluminiumfolie mee naar school/werk. Wat een hoop single use afval moet dat zijn geweest. Maar ook zonde van het geld. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Deze hippe boterhamzakjes zijn gemaakt van 100% katoen. Ze nemen minder ruimte in beslag dan een boterhamtrommel. Dit is ideaal als je al een volle tas hebt en ook nog eens je lunch mee wilt nemen.

Voor de Keep Leaf boterhamzakjes klik hier.

De links in dit artikel zijn affiliate links. Dat betekent als jij via mijn link iets koopt, ontvang ik een kleine vergoeding. Jij blij, ik blij!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

jacgi logo

JACGI.COM neemt deel aan diverse affiliate marketing programma’s. Dat houdt in dat JACGI.COM commissies ontvangt voor aankopen middels links van retailers.